Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Gaziantep Adalet Sarayı Mehmet Uygun Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, icra dairelerinin Adalet Bakanlığının "kanayan yarası" olduğunu söyledi.

Bakanlığın ve bürokratların bunu çözmek için arayış içine girdiğini belirten Peker, bu kapsamda Avrupa'nın bir çok ülkesinin gezildiğini, en iyi sistemin bulunması için incelemelerde bulunulduğunu kaydetti.

Çalışmalar sonucunda icra müdürlüklerinin tek çatı altında toplanmasına karar verildiğini ifade den Peker, "Bu sistemle icradaki sorunlarımızı çözebileceğimiz kanaatine varıldı. Yaklaşık 18 ay süren çalışmanın ardından projeyi AB'nin katkısıyla tamamladık" dedi.

Kurulan 13. İcra Müdürlüğünün söz konusu projenin ilk ayağı olduğuna işaret eden Peker, Gaziantep Adliyesinde sistemin uygulanmaya başladığını, diğer pilot bölge seçilen Afyonkarahisar, Trabzon, Hatay ve Menemen'de de kısa bir süre sonra uygulanmaya geçileceğini vurguladı.

Daha önce kentte bulunan 12 ayrı icra müdürlüğü nedeniyle 12 ayrı uygulama yaşandığını anımsatan Peker, "Bunun nasıl önüne geçebiliriz diye düşündük ve tek icra müdürlüğü çatısı altında bütün icra müdürlüklerini birleştirdik. Bunu uygulamayı birlik sağlansın düşüncesiyle yaptık. Bu durumda hiç kimse ayrı bir icra müdürlüğüne gidip ayrı bir uygulama istemeyecek" diye konuştu.

Peker, sistemin başarılı olacağını düşündüklerini ve bu konuda Bakanlığın kendilerine destek vermesi gerektiğini vurguladı.

İcra dairelerinin olumsuz imajı düzeltilecek

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Muharrem Ürgüp de icra dairelerinin yeni bir yapıya kavuşturulabilmesi için atılan ilk adıma tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Ürgüp, bu projeyle, icra dairelerinin kamuoyundaki olumsuz imajını düzeltmeyi, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kalan hizmet kapasitesini güçlendirmeyi ve hizmetten yararlanan herkesin memnuniyet seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

İspanya Yerleşik Eşleştirme Danışmanı Aranzazu Alameda Lopez ise projenin hayata geçirilmesi aşamasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 13. İcra Müdürlüğü hizmete açıldı.

Törene, Vali Erdal Ata, Adalet Bakanı Personel Genel Müdür Yardımcısı Ünal Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Serdar Mutta, Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimleri Fatih Mehan ve İbrahim Cansız, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hakim ve savcılar katıldı.



AA