7 Mart 2015 CUMARTESİ
 
Resmî Gazete
 
Sayı : 29288
 

YÖNETMELİK
 

Karar Sayısı : 2015/7324

Ekli “Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığı (Kamu İhale Kurumu)’nın 19/1/2015 tarihli ve 1336 sayılı yazısı üzerine, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 11/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI
 
KAMU İHALE KURUMU TEŞKİLATI VE PERSONELİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 16/11/2009 tarihli ve 2009/15611 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"h) Hukuk Hizmetleri Dairesi Başkanlığı.

(2) Birinci fıkrada yer alan daire başkanlıklarından, ihtiyaç halinde aynı adla daire başkanlıkları kurmaya Kurul yetkilidir ve bu şekilde kurulacak toplam daire başkanlığı sayısı ikiyi geçemez."

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe 21/B maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 21/C maddesi eklenmiştir.

"Hukuk Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

MADDE 21/C- (1) Hukuk Hizmetleri Dairesi Başkanlığının görevleri şunlardır:

a) Kurum ve Kurumun görev alanı ile ilgili mevzuat hazırlık ve değişiklik çalışmalarıyla diğer düzenleyici işlemleri mevzuata uygunluk açısından inceleyerek görüş bildirmek.

b) Kurumun görev alanıyla ilgili mahkeme kararlarım arşivlemek, veri tabanına aktararak ortak kullanıma sunmak.

c) 4734 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi dışında kalan, istisna ve kapsam maddelerine ilişkin başvuruları değerlendirerek Kurum görüşünü hazırlamak.

ç) Kural kararlarına karşı açılan her türlü dava ile Kurumun taraf olduğu işlemlerin veya Kuruma ilişkin her türlü uyuşmazlığın adli ve idari merciler ile icra dairelerinde takibi, savunulması ve çözümlenmesi amacıyla Kurumun temsil edilmesini sağlamak ve gerektiğinde kanuni yollara başvurulmasına ilişkin işlemleri yürütmek.

d) Diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan mevzuat düzenlemeleriyle ilgili Kuram görüşünü oluşturmak.

e) Kurumun üçüncü kişilerle olan alacak, hak ve borçlan hakkındaki işlemleri yürütmek.

f) Kurumun menfaatlerini koruyacak şekilde anlaşma ve sözleşmelerin yapılmasına yardımcı olmak.

g) Yargılama giderlerinin tahsili amacıyla icra takibi başlatmak.

ğ) Dava açma, icra takibi yapma ve mahkemelerce verilen kararlara karşı üst mercilere başvurmaktan vazgeçme ile üst dereceli mahkemelerce verilen kararlara karşı karar düzeltme yoluna gidilmesinden vazgeçme hususunda Kurula teklif hazırlamak.

h) Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak."

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (ç), (d), (e), (f), (g), (ğ), (h) ve (ı) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin eki cetvelin "Daire Başkanı" satırında yer alan "13" ibaresi "16" şeklinde, "Toplam" satırında yer alan "624" ibaresi "627" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu ihale Kurulu Başkanı yürütür.