Kamu kurum ve kuruluşları Devlet Malzeme Ofisi'nin (DMO) kabul etmesi halinde, kapalı teklif, açık teklif, belli istekliler arasında ihale ve pazarlık usullerine göre yapılacak alımlarda, taleplerinden satın alma komisyonu kararının onaylanmasından önce vazgeçebilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının, doğrudan sipariş usulü ile yapılacak alımlarda ise tedarikçi firmaya sipariş verilmeden önce taleplerinden vazgeçmesi söz konusu olacak.
DMO Genel Müdürlüğü'nün Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Devlet Malzeme Ofisinden Yapacakları Mal Ve Malzeme Taleplerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 14 Kasım 2008 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Devlet Malzeme Ofisinden Yapacakları Mal ve Malzeme Taleplerine İlişkin Yönetmeliğin 15. maddesinin üçüncü fıkrası şu şekilde değiştirildi:
"Kamu kurum ve kuruluşları, Ofisin kabul etmesi ve masraflarının ödenmesi şartıyla; Kapalı teklif, açık teklif, belli istekliler arasında ihale ve pazarlık usullerine göre yapılacak alımlarda, satın alma komisyonu kararının onaylanmasından önce, doğrudan sipariş usulü ile yapılacak alımlarda ise tedarikçi firmaya sipariş verilmesinden önce taleplerinden vazgeçebilecek. Ancak, iptal istemlerinin belirtilen işlemlerden önce Ofise bildirilmesi gerekecek. Bu bildirimlerin dikkate alınmasında, Ofisin merkez ve taşra teşkilatı kayıtlarına intikal tarihi esas alınacak. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. (ANKA)
(HGS/ORH)