TBMM Güvenlik Yönetmeliği'nin değiştirilmesi için harekete geçildi. TBMM Güvenlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'na göre, güvenlik uygulamasında Meclis'e gelen kişiler ve beraberinde bulunan her türlü eşyalar, patlayıcı madde koklama dedektörü ile gerek görülecek diğer mekanik, elektronik, cihaz ve vasıtalarla aranacak.

TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen yazıda, güvenlik uygulamalarında meydana gelen değişiklikler ve geçen zaman zarfında Yönetmelik'teki bazı hükümlerin uygulanmasında karşılaşılan sorunların giderilerek, hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için birtakım güncellemelerin yapılmasının zaruri hale geldiği ifade edildi.

-"PATLAYICI MADDE KOKLAMA DEDEKTÖRÜ İLE ARAMA YAPILACAK"-

TBMM Güvenlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı'na göre, güvenlik uygulamasında Meclis'e gelen kişiler ve beraberinde bulunan her türlü eşyalar, patlayıcı madde koklama dedektörü ile gerek görülecek diğer mekanik, elektronik, cihaz ve vasıtalarla aranacak.
TBMM'nin bütün birim, bina, tesis, eklenti ve arazisine girişleri, giriş katlarını ve randevu kabul sistemiyle ilgili uygulama esaslarını belirlemeye Güvenlik Koordinasyon Kurulu yetkili olacak.

-ÇALIŞMA ODALARINDAKİ GÜVENLİK-

Mesai bitiminde görevli personel odayı kontrol ederek günlük emniyet kontrol çizelgesini imzalayacak ve kapıları kilitleyerek anahtarları imza karşılığında bina girişindeki Koruma Daire Başkanlığı nöbetçi personeline teslim edecek. Anahtarlar bina girişindeki kontrol noktasında kilitli bir cam dolap içinde oda numarasına göre bulundurulacak.

-KAPI GİRİŞLERİNDE ORGENARAL DÜZENLEMESİ-

Kapılardan giriş ve çıkışlarla ilgili genel hükümler de değiştirilecek. Buna göre (9) sayılı listede "General ve amiraller" olarak yer alan (1) numaralı sıra "Orgeneraller ve Oramiraller" şeklinde değiştirilecek. "Korgeneraller ve Koramiraller" 18. sırada, "Tümgeneraller ve tümamiraller" 28. sırada, "tuğgeneraller ve tuğamiraller" 29. sıra olarak yer alacak.(ANKA)
(MG/ÖMR)