Adalet Bakanlığı'nın 'Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel Paralarının Kullanımına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı. 13/7/2005 tarihli ve 25874 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel Paralarının Kullanımına Dair Yönetmeliğin 7'nci maddesinin ikinci fıkrası değiştirilirken, aynı maddeye üçüncü fıkra eklendi. Hükümlü ve tutukluların kantinden yapacakları alışverişlerin Bakanlıkça belirlenen haftalık harcama limitini geçemeyeceği belirtilen değişiklikte, "Hükümlü ve tutukluların kantinden yapacakları alışveriş dışında kalan haberleşme giderleri, sağlık ve eğitim harcamaları, mahkeme harçları ve tazmin giderleri ile kantinden yapacakları buzdolabı, semaver, vantilatör ve TV alım harcamaları Bakanlıkça belirlenen haftalık harcama limitine dahil edilmez." denildi. 

Aynı yönetmeliğin 13'üncü maddesinin birinci fıkrası da değiştirilirken aynı maddeye ikinci fıkra eklendi. Hükümlü veya tutuklunun başka bir kuruma nakledildiği durumlarda, hükümlü ve tutuklu adına UYAP'ta kayıtlı parasının, nakledildiği kuruma banka veya posta aracılığıyla derhal gönderileceği belirtilen kararda, "Nakil sırasında haftalık harcama limitinin 1/3 oranını aşmayacak miktarda paranın hükümlü ve tutukluya verilebileceği." belirtildi.(Cihan)


15 Mart 2012 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28234

YÖNETMELİK

Adalet Bakanlığından:

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN EMANETE ALINAN KİŞİSEL PARALARININ

KULLANIMINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 1 – 13/7/2005 tarihli ve 25874 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hükümlü ve Tutukluların Emanete Alınan Kişisel Paralarının Kullanımına Dair Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye üçüncü fıkra eklenmiştir.

“Hükümlü ve tutukluların kantinden yapacakları alışverişler Bakanlıkça belirlenen haftalık harcama limitini geçemez.”

“Hükümlü ve tutukluların kantinden yapacakları alışveriş dışında kalan haberleşme giderleri, sağlık ve eğitim harcamaları, mahkeme harçları ve tazmin giderleri ile kantinden yapacakları buzdolabı, semaver, vantilatör ve tv alım harcamaları Bakanlıkça belirlenen haftalık harcama limitine dahil edilmez.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye ikinci fıkra eklenmiştir.

“Hükümlü veya tutuklunun başka bir kuruma nakledildiği durumlarda, hükümlü ve tutuklu adına UYAP'ta kayıtlı parası, nakledildiği kuruma banka veya posta aracılığıyla derhal gönderilir.”

“Nakil sırasında haftalık harcama limitinin 1/3 oranını aşmayacak miktarda para hükümlü ve tutukluya verilebilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.


www.hukukihaber.net