8 Şubat 2011 SALI   Resmî Gazete    Sayı : 27840
 
KURUL KARARI


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan:

Makaron Üretİm Tesİslerİnİn Kurulum ve İşleyİşİne İlİşkİn Uygulanacak Usul ve Esaslara Daİr Kurul KararInda Değİşİklİk YapIlmasIna Daİr Kurul KararI

Karar No: 6134

Karar Tarihi: 26/1/2011

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu; 28/7/2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 8/7/2010 tarihli ve 5756 sayılı Makaron Üretim Tesislerinin Kurulum ve İşleyişine İlişkin Uygulanacak Usul ve Esaslara Dair Kurul Kararının “Diğer hususlar” başlıklı 11 inci maddesinin başlığı ile birlikte birinci fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini ve bu kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasını karar altına almıştır.

Uygunluk belgesi bedellerinin belirlenmesi ve diğer hususlar

MADDE 11 – (1) Makaron üretim tesisleri için uygunluk belgesi başına alınacak bedeller;

a) Bu Kararın 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında alınan başvuru bedeli, Tesis Kurma İzni Uygunluk Belgesi için hesaplanacak bedelden mahsup edilir.

b) 3 üncü madde kapsamında verilecek olan Tesis Kurma İzni Uygunluk Belgesi bedeli olarak, her yüz milyon adet makaron üretim kapasitesi başına sekiz bin altı yüz onbeş Türk Lirası alınır.

c) 4 üncü madde kapsamında verilecek olan Üretim ve Faaliyet İzni Uygunluk Belgesi bedeli olarak, Tesis Kurma İzni Uygunluk Belgesi bedelinin iki katı alınır.

ç) 5 inci madde kapsamında verilecek olan Proje Tadilatı İzni Uygunluk Belgesi bedeli olarak, her yüz milyon adetlik makaron üretim kapasitesi artışına neden olan proje değişiklikleri için bin altı yüz onbeş Türk Lirası  alınır.

d) (b) ve (ç) bentlerinde belirtilen yüz milyon adet makaron üretim kapasitelerinden küçük miktarlar için bedel hesaplaması kıstelyevm esasına göre yapılır.

e) (b) ve (ç) bentlerinde belirtilen uygunluk belgesi başına alınacak bedeller, 2011 yılı için geçerli olup, müteakip her yıl için bir önceki yıla ilişkin olarak 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranını geçmemek üzere, Kurul kararıyla artırılmak suretiyle yeniden belirlenir.