AKP Iğdır Milletvekili Ali Güner, askere alınan yoksul er ve erbaşların ailelerine maaş bağlanması için TBMM'ye Kanun Teklifi verdi. Güner, 4109 Sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, zorunlu askerlik görevini yerine getiren vatandaşların görevleri sırasında ailelerinin maddi anlamda çaresizlik yaşadığına dikkat çekti.

TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre askerlik hizmetini er ve erbaş olarak ifa edenlerden yardım isteyenlerin talepleri, illerde İl İdare Kurulları tarafından, ilçelerde İlçe İdare Kurulları tarafından incelenerek karara bağlanacak. Yardım miktarı, ülke genelinde asgari ücretin yarısı kadar olacak ve Merkez Yönetim bütçesinden ödenecek. Yapılacak yardımın yetersiz kalması durumunda Merkezi Yönetim bütçesinden bütçe imkanları dahilinde ek yardım yapılabilecek.

Milletvekili Güner, ailelerinin maddi problemleri karşısında askerlerin psikolojik sorunlar yaşadığına da dikkat çekerek "Bu durum, kışla içinde huzursuzluklara neden olduğu gibi ast-üst arasında gerginlik ve kopukluklara da neden olabiliyor. Bakıma muhtaç asker ailelerine yapılacak yardım, askerlerimizi psikolojik anlamda rahatlatacağı gibi, kışla içinde çıkabilecek bazı problemlerin de önüne geçecektir. Ayrıca bu vesileyle görevi başında bulunan askerlerimizden alınan verim de artacaktır. 4109 Sayılı Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkında Kanunda yapılacak değişiklik vesilesiyle hem asker vatandaşlarımızın geride kalan muhtaç aileleri maddi anlamda biraz olsun rahatlayacak, hem de kışlada bulunan vatan evlatlarımızın moral ve motivasyonu artacaktır" ifadelerini kullandı.





ANKA