Konferansa, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ile stajyer avukatlar katıldı.

Adana Adliyesi Konferans Salon’unda yapılan konferansın açış konuşmalarını TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram ve Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz yaptı.

Av. Gökayaz, meslektaşlarının bilgi ve birikimlerini artırılması için yoğun bir çaba içinde olduklarını, mesleki faaliyetlerini yürütülmesi sırasında çokça karşılaşılabilecekleri konulara ağırlık verildiğini söyledi.

Av. Gökayaz, “Avukatın gücü bilgisinden gelir. Meslektaşlarımızı güçlendirmek ve kapasitelerini artırmak için TBB ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Yurttaştan aldığımız görev ve vekalet sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirelim ve kendi yolumuzu kendimiz yapalım.

Konferansın düzenlenmesinde destek veren TBB Başkanımız Av. Erinç Sağkan’a, emeği geçen TBB Yönetim Kurulu üyesi ve CMK Komisyonu Koordinatörü Av. Ali Bayram’a, TBB CMK Komisyonuna, Baromuz CMK Koordinatörümüze, komisyon yürütme kurulu üyelerimize, sunumlarıyla bizleri aydınlatan değerli konuşmacılarımıza, katılım gösteren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram da konuşmasına öldürme eyleminin insanlık tarihinin en eski suçlarından olduğunu hatırlatarak başladı. Av. Bayram, "Bilgi insanlığın ortak mirası, tarih insanlığın kolektif hafızasıdır" vurgusunda bulundu. Av. Bayram, Adana Barosuna ev sahipliği için teşekkür etti.

TBB CMK Komisyonu Dönem Sözcüsü Av. Serdar Ayrancı’nın moderatörlüğündeki ilk oturumda TBB CMK Komisyonu Üyesi Av. Eyyup Can Candaş "Kast-Olası Kast Kriterleri", Yargıtay 1. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Şerife Büşra Şener "Hukuka Uygunluk ve Takdiri İndirim Nedenleri" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Adana Barosu CMK Koordinatörümüz Av. Neval Yurtdaş’ın moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise Suça İştirak Halleri - Nihal Gençer (Yargıtay 1. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi) ve TBB CMK Komisyonu Üyesi Av. Eyyup Can yoldaş ise “Öldürme-Yaralama Suçu Ayrımı Kriterleri” başlıkları altında sunum yaptı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından plaket takdimiyle sona erdi.