BURSA'da iki yıl önce birahanede sigara içilmesi nedeniyle çıkan kavgada Bursa Barosu'na kayıtlı 53 yaşındaki avukat Celal Sezgin'i öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 52 yaşındaki Basri Ak ile 29 yaşındaki Erdinç Sabri Yılmaz, ömür boyu, 33 yaşındaki Bayram Adıyaman ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Ünlü Cadde'de bulunan ve bir yakınına işletmesi için verdiği birahaneye 2 Nisan 2010 tarihinde kira almak için giden Bursa Barosu avukatlarından Celal Sezgin, Ankaragücü-Beşiktaş maçını izlerken tartışıp birbirlerine küfür eden iki takımın taraftarlarını uyardı. Daha sonra içeride sigara içen bazı müşterilere bunun yasak olduğunu hatırlatıp dışarı çıkmalarını isteyen Sezgin, kendisine karşı gelen kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı.

Kalp ve göğüs bölümüne isabet eden 16 bıçak darbesiyle ağır yaralanan 1 çocuk babası Celal Sezgin, hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Polis olayın ardından kaçan Basri Ak, Erdinç Sabri Yılmaz ve Bayram Adıyaman'ı gözaltına aldı. Haklarında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Erdinç Sabri Yılmaz ve ve Bayram Adıyaman yedi ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Yılmaz hakkında ise daha sonra 'Yakalama' emri çıkartıldı.

Avukat Celal Sezgin'in öldürülmesiyle ilgili karar aşamasına gelen duruşma dün tamamlandı. Sadece tutuklu sanık Basri Ak'ın hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti, sorulan son sözünde susmayı tercih eden Basri Ak ile Erdinç Sabri Yılmaz'a ömür boyu hapis cezası, Bayram Adıyaman'a ise 'Kasten adam öldürmek' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Öldürülen avukatın duruşmaya şikayetçi olarak katılan eşi Güzel Sezgin, kararın ardından gözyaşlarına boğuldu



DHA