Av. Sibel Sevinç Deveci'ye 'Genç murteci'' kullanıcı adıyla açtığı Twitter hesabı üzerinden tehdit ve hakaretler savuran M.A.B'ye mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası ile hakaret suçundan 1500 TL para cezası verildi.

Sahte isimle hesap açtığı için bulunamayacağını düşünüp birçok kişiye hakaret yağdıran sanık, Av. Deveci'nin google üzerinden yaptığı araştırma sonucunda kimliğini ele verdi. Karar kesinleştiğinde sanık 5 yıl içinde aynı suçu yeniden işlemesi durumunda cezaevine girecek. Av. Deveci, mahkeme kararını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Deveci, Twitter üzerinden davayla ilgili şu işfadeleri kullandı;

"Yargılanacaksın dediğimde hakime selamımı da söyle demiştin @gencmurteci az önce çıkan karara göre tehdit ve hakaretten ceza aldın. Karar kesinleşince 5 yıl boyunca başka suç işlersen 5 aylık hapis cezanı çekeceksin. Bu da Türkan Saylan'a armağan olsun. Karar kesinleşince daha sana manevi tazminat davası açıp o parayı da ÇYDD'ye bağışlayacağım. Ayrıca avukatlığıma hakaret ve iftiradan @gencmurteci hakkında bir soruşturma dosyası daha devam etmektedir."

"Duruşmada sosyal medya uzmanıyım, şaka yaptım, sonra hesabı başkasına hediye ettim ama tweetlerin bir kısmını ben yazdım" dedi.

Kararın Twitter'dan farklı kimliklerle hesap açıp başka kullanıcılara hakaretler eden ve trol olarak adlandırılan hesaplar için emsal olması bekleniyor.

Karar: