Duruşma kaçırmak: Duruşma günlerini düzenli olarak not alın. Vekil olduğunuz tüm dosyalarda, uyap üzerinden de vekilliğinizi işletin ve haftalık ve günlük sorgu yapın. Bu sayede hem duruşma kaçırmaz, hem de dosyalardaki gelişmelerden haberdar olursunuz. İş yoğunluğu, duruşmaların çakışması ve benzeri nedenlerle duruşmaya giremeyecek iseniz, göndereceğiniz mazeret dilekçesinin dava dosyasına girdiğinden emin olun. Mazeret için masraf göndermeyi ihmal etmeyin ve mümkünse mazeretinizi belgeleyin.

Olumsuz gelişmeleri müvekkilden gizlemeyin: Dosyalarda müvekkil aleyhine seyreden gelişmeler olduğunda, durumdan kendisini haberdar edin. Küçük bir çocuğun evde vazo kırıp bunu gizlemesi gibi düşünün. Vazonun kırıldığı er geç ortaya çıkacaktır. Bu durumun ortaya çıkmadan sizin tarafınızdan açıklanması, kendisinin öğrenmesinin doğuracağı etkiden daha az zarar verici olacaktır. Yaptığınız hataları itiraf etmelisiniz.

Müvekkilinize ekstra ödeme ve masraf çıkartmayın: İşin başlangıcında yapılacak masrafları, ödenecek harçları doğru hesaplayın ve müvekkilinize bildirin. Ekstra masraf çıkma ihtimali bulunan durumları da söylemeyi ihmal etmeyin. Müvekkillerin büyük kısmı, konuşulanın dışında masraf çıkarttığınız zaman, bundan son derece rahatsızlık duyarlar.