Stajı dolu dolu geçirseniz de, 1 yıl, büro açacak tecrübeye ulaşmak için avukatlık mesleğininin inceliklerini öğrenmeye yetecek bir süre değil.

En azından 2-3 sene daha başka bir büroda çalışarak mesleki tecrübenizi arttırmanızı, teorik bilginizi pratiğe dökmeyi öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Avukatlık mesleğinin ilk 5 yılı hamallıkla geçer. Siz maaşa talim çalışırsınız, kaymağı yanında çalıştığınız avukat yer. O yüzden ne kadar iyi maaş alırsanız alın, kendi bürosu olan ortalama bir avukatın gelirine asla ulaşamazsınız. 

O yüzden memur zihniyetli olup maaşa talim etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. En önemlisi de başkasının emir ve talimatları altında 5 kazanacağınıza, kendiniz patron olur 3 kazanırsınız. Emin olun çok daha huzurlu olursunuz.

Bu süreçte, sizi bir yıl kadar idare edebilecek birikim yaptığınızdan emin olun. Çünkü büroyu açar açmaz müvekkiller kapıya yığılmayacaklardır. Müvekkil portföyünün oturması için en az 6 aya ihtiyacınız olacağını unutmayın. Biz kötü senaryoyu düşünerek 1 yıl diyoruz.

Stajı bitirir bitirmez büro açarsanız, alacağınız ilk işler yakın çevrenizden olacağından, işi elinize yüzünüze bulaştırmanız durumunda bunu devamlı başınıza kakarlar.. O kötü imaj üzerinize yapıştıktan sonra da ondan kurtulmanız epey zamanınızı alır.