Şeker
 
Abur cubur yiyecekler ve diğer tatlı yiyeceklerden uzak durun. Şeker doğrudan sivilce nedeni değildir ancak şeker bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Bağışıklık sistemi güçsüzleştikçe, sivilce oluşumu da artacaktır.Ayrıca işlenmiş şekerler vücudun kan şekeri seviyesini değiştirmektedir. Bu da gözenekleri etkiler ve sivilce oluşumunu tetikler.
 
Şekerli içecekler
 
Şekerli içeceklerden kaçının. Şekerin bağışıklık sistemini güçsüzleştiren etkisine ek olarak çeşitli şekerli içecekleri içtiğimizde, daha az su tüketir hale geliyoruz. Yeterli su içmek berrak, sağlıklı bir cilt bakımı için gereklidir.
 
İşlenmiş Gıdalar
 
Beyaz ekmek ve şekerli atıştırmalıklar gibi işlenmiş yiyecekler genel olarak kandaki insülin düzeyini yükseltirler. Bu sadece sivilce sorununu tetiklemez aynı zamanda farklı cilt sorunlarına da neden olur.
 
Acılı yiyecekler
 
Acı, kırmızıbiber ve domates ürünleri gibi baharatlı yiyecekleri sınırlayın. Bu besinler sivilceye direkt olarak neden olmaz, ancak sivilce kızarıklıklarını artırabilir. Çünkü yüzdeki kan akışını ve dolaşımını arttırırlar.
 
Gıda Mitleri
 
Ebeveynlerin yağlı yiyecekler ve çikolata tüketmeme konusunda çocuklarını sıkça uyardığını biliyoruz. Genel kanı bu tür yiyeceklerin sivilce yapan yiyecekler arasında yer aldığına dairdir. Ancak bu iddiaları destekleyecek hiçbir bilimsel veri bugüne kadar elde edilmemiştir. Bu tarz yiyecekler genellikle sağlıklı beslenme sisteminde yer almamasından dolayı az miktarda tüketilmelidir ancak direkt olarak sivilceyle ilgileri bulunmamaktadır.(mahmure.com)