ZEYNEL YAMAN


Murat Sucuoğlu, 2009'da, 15 yaşındaki kızını, yüksek ateş şikâyetiyle İstanbul Beykoz Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Acil serviste Dr. D. Ç. tarafından kontrol edilen Rüveyda, poliklinikte Dr. F. Ş. tarafından tedavi edilip evine gönderildi. Ancak Rüveyda, ertesi gün fenalaştı. Tekrar F.Ş.'ye kontrole götürüldü. F. Ş.'nin Nöroloji Servisi'ne gönderdiği Rüveyda, göğüs hastalıkları bölümüne sevk edilince bu kez Dr. E. U. tarafından muayene edildi. Yeniden evine gönderildi. Baba Sucuoğlu, iki gün sonra Rüveyda'nın yeniden fenalaştığını görünce bu kez Göztepe Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Zatürree ve akciğer apsesi teşhisi konulan Rüveyda, 18 gün sonra öldü.


KAYMAKAM ENGELLEDİ

Baba Sucuoğlu, olayda ihmali olduğu iddiasıyla, 3 doktor hakkında Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı yapmış olduğu ön hazırlıkta, Adli Tıp'tan rapor ve Beykoz Kaymakamlığı'ndan da doktorlarla ilgili soruşturma izni istedi. Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün doktorlarla ilgili soruşturma izni vermedi. Ancak Bölge İdare Mahkemesi, Ergün'ün kararının yasaya uygun olmadığına hükmetti. Kararı bozarak, doktorlarla ilgili soruşturma izni verdi. Adli Tıp, Beykoz Devlet Hastanesi emekli doktorlarından F. Ş.'nin hastayı ayakta tedavi etmesinin uygun olmadığına ve E.U.nun ise ağır enfeksiyon bulunan çocuğu solunum sıkıntısı tanısına yönelik tetkikler yapılmadan ayakta tedavi etmesinde eksiklik olduğuna hükmetti.

'ANLATAMAZDI'

Raporda, down sendromlu çocuğun durumunu tam olarak anlatamayabileceğine dikkat çekildi. Ön hazırlığı tamamlayan Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, doktorlar E.U. ve F.Ş.'ye "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. D.Ç. ile ilgili ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.



Sabah