(ANKA) - Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı teşkilatında köklü değişiklikler getirecek Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) hazırlığının bakanlık tarafından gizli bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekerek, "Bakanlığın yangından mal kaçırır gibi yasal değişiklikler yapmak istemesi son derece yanlıştır" dedi.
Türk Sağlık-Sen Başkanı Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısında köklü değişiklikler getirecek bir KHK hazırlandığını ifade ederek, fakat bu kararnamenin taslağının çalışanlar ve çalışanların temsilcileri sivil toplum örgütlerinden gizlendiğini savundu.
Söz konusu kararname ile ilgili sivil toplumun görüşünün mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Kahveci " Bir yasal değişiklik yapılmak isteniyorsa,bu önce sosyal taraflarla diyaloga kurularak gerçekleştirilmelidir. Ben yaptım oldu mantığının sağlık sistemimizde geri dönülmesi imkansız zararlara neden olabilir. Sağlık bakanlığı'nın yapısını değiştiren bu kararname yayınlanmadan mutlaka sosyal taraflarda sürece dahil edilmeli, çalışanların talep ve beklentileri dikkate alınmalıdır " şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı'ndan diyalog, uzlaşı ve şeffaflık beklediklerini kaydeden Kahveci, söz konusu tasarının tüm sosyal taraflarla birlikte değerlendirilmesi çağrısı yaptı. Tasarının "oldu bittiye getirilerek' yayınlanmamasını istedi.