(İHA) - Yargının vekil ebe ve hemşirelerin de yıllık izin, mazeret ve doğum izni gibi hakları devlet memurlarıyla eşit koşullarda kullanması gerektiğine karar verdiğini belirten Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sağlık Bakanlığının, çeşitli düzenlemeler altında ve farklı haklar tanıyarak istihdam ettiği personelin Anayasa ve evrensel hukuk kuralları ile teminat altına alınmış haklarında eşitlik ilkesini gözetmesi ve mevzuatında bu duruma aykırılık teşkil eden konuları düzeltmesi gerekmektedir.

Sağlık-Sen olarak geçmişten bu yana gerek 4/B, 4924 ve 4/C kapsamında çalışan personel, gerekse vekil ebe ve hemşireler için uygulanan mevzuattaki sorunları, yeri geldikçe Bakanlık ile görüşmelerimizde gündeme getirdik.

Bunun yanı sıra hizmet sözleşmelerindeki adaletsizliklerden, döner sermaye sorunlarına, sosyal haklardan sendikal haklara birçok konuda sendikamızın verdiği hukuk mücadelesinde önemli kazanımlar elde edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı, farklı statülerde çalıştırdığı tüm personelin ekonomik ve sosyal haklarında Anayasal haklar temelinde norm birliği oluşturarak, bu tür davalara ihtiyaç bırakmamalıdır.

Böyle olduğu takdirde çalışma barışına önemli bir katkı sağlanacağı gibi, idare yargı masrafı yükünden kurtulmuş olacaktır.”