Sağlık-Sen, Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı'na ilişkin, "Kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkını değil, iktidar gücünün dokunulmazlık alanlarını tarif eden bir düzenleme" değerlendirmesinde bulundu.

Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı'na yönelik ilk sert tepki Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'den geldi. Sağlık-Sen, süreli yayın organı olan Sağlık ve Sosyal Politikalara Bakış Dergisi'nin kapağında "İktidarın Toplu Sözleşmesi" başlığını kullanarak, tepkisini dile getirdi.
Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Toplu Sözleşme İktidarın Ortaoyunumuydu?" başlığıyla yayınlanan dergi baş yazısında Yasa Tasarısını "Kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkını değil, iktidar gücünün dokunulmazlık alanlarını tarif eden bir düzenleme" şeklinde değerlendirdi.
Yasa Tasarısının bu haliyle TBMM'ye gönderilmiş olmasının, iktidarın kamu çalışanları ile müzakereye kapalı tutumunun bir yansıması olduğunu dile getiren Memiş, yazısının sonuç bölümünde şunları söyledi:
"Referandum sonrası bir buçuk yıl konuştuğumuz ikincil mevzuat, kamu çalışanlarının karşısına kadük bir yasa olarak çıkartılırsa, "Toplu sözleşme iktidarın orta oyunu muydu?' sorusu haklı hale gelecektir. "Rusya ile vizeleri kaldırırken, memuruna vize koymayın' diyerek, toplu sözleşme hakkını tek başına isteyen Memur-Sen, 12 Eylül Referandumunda sandığa yansıyan iradenin heyecanını ve beklentilerini boşa çıkaracak, kamu çalışanlarının müzakere sürecine yeni vizeler koyacak, etkisiz bir yasanın sorumluluğunu hiçbir şekilde üstlenmeyecek ve karşısında olacaktır."(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)