Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, FETÖ ile mücadelenin sorunu çözecek ilkelerden uzak yürütüldüğünü savundu. 

Özdağ, "Son bin senede Türk devletlerinin karşılaştığı en büyük iç tehdit şüphesiz ki FETÖ’dür. FETÖ, dünyada hiçbir gizli örgütün sahip olmadığı mali güce ve çalışma alanına sahip. Uluslararası sistem içinde de entelektüel destek oluşmuştur." dedi.

AK Parti’nin bu tehdidin boyutunu hala anlamadığı ileri süren Özdağ, "Bu, Reşat Petek gibi Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının halkla ilişkiler sorumluğunu üstlenmiş bir şahsiyetin sözde araştırma komisyonu başkanlığına getirilmesinden de anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Reşat Petek'in sahte belgelerle muhalefete gol atma peşinde koştuğunu iddia eden Özdağ, ortaya çıkan araştırma komisyonu raporunun "AK Parti'nin propaganda broşürüne dönüştüğünü" bildirdi.
Özdağ, MİT'in komisyona gönderdiği gizli belgenin özetinin de basında yayınladığını hatırlatarak, şöyle devam etti: 

"MİT'in bu belgesi gösteriyor ki FETÖ ile mücadele iyi gitmiyor. FETÖ yeniden örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. FETÖ, devletin hassas kurumlarına sızma çalışmalarına başlamış durumda. Yurt dışındaki mücadele ise kaybedilmiştir.

Zengin FETÖ'cülerin ödeme yaptıktan sona serbest kaldıkları doğru mudur? Zengin FETÖ'cü isen tahliye edilmek kolay, fakir FETÖ'cü isen tahliye edilmek mümkün değil midir? En son Sözcü gazetesine yapılan saldırı, AKP'nin FETÖ ile mücadeleyi bırakarak, FETÖ ile mücadele kisvesi altında muhalefete baskı yapmaya başladığını göstermektedir. FETÖ, devletin kılcal damarlarına sızacak, kapsamlı plan yapacak ancak 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın nerede olduğunu da Sözcü gazetesinin internet sitesinden öğrenecek. Bu, insan aklına yapılmış en büyük hakaretleden birisidir. Sözcü gazetesi tutuklamaları, FETÖ ile mücadelenin sulandırılmasıdır. FETÖ ile mücadelenin halkın gözünde itibarsızlaştırılmasıdır."

Türk milliyetçilerine yönelik kumpasların hazırlandığına yönelik duyumlarının olduğunu belirten Özdağ, "Türk milliyetçileri, ilk günden itibaren FETÖ'ye karşı uyanık olmuşlardır. Türk milliyetçiliği içinden FETÖ çıkmaz." değerlendirmesini yaptı. 

Özdağ, "Baskılara rağmen 16 Nisan kirli referandumunun sonuçlarıyla ilgili mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini" kaydetti. 



Hürriyet