NBA takımlarından Orlando Magic, 9 sezon formasını giyen ve sezon başında emekliye ayrılan eski oyuncusu Hidayet Türkoğlu için özel bir tören düzenledi.

Orlando'nun Portland Trail Blazers’ı Amway Center’da konuk ettiği mücadelenin ilk periyodunun ardından düzenlenen törende, Türkoğlu’na plaket verildi.

Bu önemli geceye Hidayet Türkoğlu’na eşi Banu Türkloğlu ve kizlari Ela ve Lina eşlik etti . 

Orlando Magic CEO'su Alex Martins, Hido'ya, değişik sezonlarda çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı bir poster hediye etti.

Tören sırasında Hidayet Türkoğlu'nun Magic formasıyla oynadığı maçlarda yaptığı en güzel hareketler ve basketler salondaki dev ekrandan gösterildi.

HİDO: BURASI BENİM EVİM


Salonu dolduran 20 bin Amerikalı'nın ayakta alkışladığı Hido, törende yaptığı konuşmada, "15 yıllık kariyerimde en büyük başarılarımı Magic formasıyla yaşadım. Çünkü taraftarların beni ne kadar desteklediğini ve sevdiğini biliyordum. Burada oynadığım dönemde hep güzel duygular hissettim. Diğer takımlarda oynadığım sürede bile burayı evim olarak gördüm. Ailem burada yaşadı, çocuklarım burada okula gitti. Hala da burada okuyorlar. Bu nedenle kendimi evimde hissettiğimi söyleyebilirim şeklinde konuştu.

Bu önemli gecede Hidayet Türkoğlu’nu, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve eski milli basketbolcu Serdar Apaydın da yalnız bırakmadı.