İSTANBUL - Şike soruşturmasında aralarında kulüp yöneticileri, futbolcu, hakem ve menajerlerin de bulunduğu 27 kişinin daha "şüpheli" veya "tanık" olarak ifadesi alınacak.

İfade verecek isimlerden bazıları şunlar: Fenerbahçe’nin eski Asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemler Hüseyin Göcek ve Fırat Aydınus, futbolcular Semih Şentürk ve Gökdeniz Karadeniz, spor yazarları Alaettin Metin ve Deniz Derinsu, Menajer Zafer Demiray ile eski PFDK Başkanı Reşat Bostan.

Emniyet’e ilk gelen isim Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp oldu.

Kutlualp, gazetecilerin soruları üzerine, soruşturma kapsamında emniyetten aranarak bilgisine başvurulmak üzere çağrıldığını söyledi.

Seyahatini yarıda keserek emniyete geldiğini anlatan Kutlualp, bir gazetecinin ''Müşteki sıfatıyla mı geliyorsunuz?'' sorusuna ''Hayır, öyle bir şey yok. Sadece sorular yöneltecekler. Biz de bildiklerimizi anlatacağız ne fazla ne eksik'' şeklinde yanıt verdi.

KUTLUALP: ADALET YERİNİ BULACAK
''Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorulan Kutluap, herkesin şaşkın ve üzgün olduğunu, netice itibarıyla hukuk devletinde yaşadıklarını, bir yanlışlık olması durumunda bunun ortaya çıkacağını belirtti.

Kutluap, ''Kimsenin yargıdan, emniyetten bir şey gizlemesine ihtiyaç yok. Herkes bildiğini gelip anlatacak. Adalet sonunda yerini bulacaktır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Bilal Kutlualp, daha sonra ifade vermek üzere İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu binaya girdi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 31 kişi tutuklanmıştı.



ntvmsnbc