Yakut yaptığı açıklamada, tutuklanmasına neden olan iddiaların, Girensunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün yaptığı telefon görüşmelerindeki konuşmalarının yanlış anlaşılmalara neden olmasından kaynaklandığını savunarak, özellikle de Ülkü'nün futbolcularına verdiği ekstra primleri başkalarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde yanlış aksettirmesinin tutuklanmasına yol açtığını söyledi.

Kendisinin Giresunspor kafilesinin Diyarbakır'a geldiği gün otele giderek, başkan Ülkü ve teknik direktörleri Bahri Kaya'yı ziyaret ettiğini ifade eden Yakut, şöyle konuştu:

''O dönem üstelik Diyarbakırspor Kulübü Başkanı değildim ve otelde Diyarbakırspor Kayyum Heyeti Başkanı Muhittin Ateş de vardı. Ben yıllardır futbolun içerisindeyim. Başta 4 büyük kulübümüz olmak üzere kente gelen kulüp yöneticileri ve teknik direktörlerini otellerinde ziyaret eder ve kendi işyerim ve evimde ağırlarım. Bunları yaparken de onlara Diyarbakır halkının misafirperverliğini hissettirmişizdir. Çünkü sporun barış, dostluk ve kardeşlik olgusunun vurgulanması gerekir. Son 30 yılda bölgemizde yaşanan terör olaylarından dolayı bölgeye yönelik imaj maalesef farklıdır. Bu nedenle kulüp yönetimlerinde dahi olmadığım dönemlerde sosyal sorumluluk alarak, gelen kulüplerin temsilcilerine, insanlarımızın en güzel duygularını hissettirmeye çalışmışımdır. Bu sayede ön yargıların kırılmasına da vesile olmuşuzdur.''


Ömer Ülkü ile 10 yıldır tanıdığı ve birlikte çalıştığı teknik direktör Bahri Kaya ile yaptığı görüşmede Ülkü'nün, güçlü bir kadro kurmak istediğini, bu nedenle oyuncu seçimi konusunda kendisinden yardım talebinde bulunduğunu bildiren Yakut, şöyle devam etti:


''Maçtan sonra beni telefonla arayarak, teşekkür ettiler ve giderken bizim için getirdikleri fındıkları otele bıraktıklarını söylediler. Ancak, fındık için 'emanet' kelimesini kullandı. Polis bu emanetin ne olduğunu sordu. Emanet ile ifade edilen fındıktır. Biz de deplasmana giderken Diyarbakır kadayıfı götürürüz. Bunun yanı sıra maçtan 10 gün sonra arayıp, Diyarbakırspor'da oynayan 2 oyuncu ile ilgili düşüncelerimi sordu. İlişkimin boyutu budur. Teknik takipte Ülkü'nün arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda, futbolcularına verdiği ekstra primleri yanlış aksettirmesi nedeniyle kendisiyle görüşme yapanlar zan altında kalmış. Mahkeme kararıyla tahliye olduk. Bağımsız yargının herkes için adil karar vereceğine inancım sonsuzdur. Türk yargısına olan inancım, tahliye kararıyla bir kez daha perçinlenmiştir.''


trtspor.com.tr