Alper Mert

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Galatasaray Yönetimi’ne ihtarname çekti

GALATASARAY ile GSGM ve Spor Bakanlığı arasındaki gerginlik had safhaya çıktı. Arena Stadı’nda oynamak isteyen Beşiktaş’a uzlaşmacı bir tutum takınmayan Sarı-Kırmızılılar’a karşı ilk hamleyi Spor Bakanlığı yaptı. Yönetime geçtiğimiz günlerde şok bir tebligat yollayan bakanlık, protokolde belirtilen şartların yerine getirilmesini istedi. Galatasaray’a gönderilen ihtar mektubunda, “Ya yükümlülüklerinizi yerine getirirsiniz ya da biz gereğini yaparız ” mesajı verildiği ve beklemeye geçildiği bildirildi.

1 milyon TL’yi ödemediler

GSGM müfettişlerinin gece yarısı operasyonuyla Arena’yı teftiş edip hazırladığı rapora göre G.Saray bir çok sözü tutmadı. Yapılan protokole göre, G.Saray her yıl amatör branşlarda kullanılmak üzere 2 milyon TL ödeyecekti. Yönetim bu paranın 1 milyon TL’sini ödeyip, “Biz bu konuda muafız” dedi ancak Bakanlık kalan rakamı da talep ediyor. Stadın üstünün kapatılmaması da bakanlığın yapılmasını istediği bir diğer talep.

Verdiğiniz sözleri tutun yoksa!

Polat döneminde stadın üstünü kapatmayı iç dekorasyondaki eksiklerin tamamlanması kaydıyla taahhüt eden G.Saray, bunu da gerçekleştirmedi. GSGM ve Spor Bakanlığı’nın kullanımına tahsis edileceği belirtilen loca da verilmedi. Stat gelirlerinin belli bir oranda GSGM’ye verilmesi sözünü de tutmayan Cim-Bom’a bakanlık ihtarname ile, “Protokolü gereğini yapmadığınız için iptal eder, konuyu mahkemeye taşırız” dedi. (Star)