Mersin Barosu, bu yıl 'Avukat Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Türkiye Barolar Birliği'nce (TBB) düzenlenen 'Avukat Spor Oyunları'nın 23 Ağustos-1 Eylül 2013 tarihleri arasında Mersin'de yapılacağını söyledi.

Baro Başkanı Antmen, konuya ilişkin HiltonSA Otel'de basın toplantısı düzenledi. TBB Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Çepik ile Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, organizasyon ile ilgili bilgi veren Antmen, futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme ve masa tenisi branşlarında gerçekleştirilecek organizasyona 25 barodan bin avukatın katılacağını belirtti. Futbolda 785, basketbolda 100, voleybolda 50, yüzmede 40, teniste 15 ve masa tenisinde 10 avukatın mücadele edeceği müsabakaların açılış töreninin 23 Ağustos 2013 Cuma günü Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılacağını kaydetti. Aynı gün stadyumda Mersin Karması-Barolar Karması takımları arasında açılış maçı yapılacağını ifade eden Antmen, maç sonrası ise Hilton Oteli'nde düzenlenecek kokteylde de futbol kura çekimlerinin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Organizasyona ev sahipliği yaparak Mersin'in tanıtımı ve 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesislere dikkat çekmeyi amaçladıklarını vurgulayan Antmen, "Bu amaç doğrultusunda organizasyon ile kentimize gelecek bini aşkın meslektaşımıza tanıtım yapma imkanı bulacağız. Bu sayede Mersin'e yerli turist çekeceğiz" dedi.

Oyunların, hukukun ve sporun ruhuna uygun geçmesini ve mesleki dayanışmayı artırmasını dileyen Antmen, Mersin halkını da oyunları izlemeye davet etti.


PROGRAM KİTAPÇIĞI için TIKLAYINIZ