21- 29 Eylül tarihleri arasında yapılacak müsabakalarda avukatlar futbol, volleybol ve basketbol dallarında takım halinde mücadele edecek.

Türkiye Barolar Birliği çatısı altında Antalya'da düzenlenen turnuvaya bu yıl 15 ilden baroya kayıtlı avukatlar katıldı. Futbol dalında 25 takımın mücadele edeceği spor oyunlarında basketbol ve volleybol dallarında ise 6'şar erkek 3'er bayan takımı mücadele edecek.

Turnuvanın yöneticilerinden İzmir Barosu Spor Komisyonu Üyesi Avukat Hasan Rüştü Aksoy, 2 senede bir yapılan turnuvanın önümüzdeki yıllarda daha çok takımın katılımıyla adli tatilde yapılacağını söyledi.

Futbol dalında bayanlar kategorisi olmadığını ancak takımların bayan avukat futbolcuları da oynatabileceklerini söyleyen Aksoy, Bu sene Ramazan ayı ve bayram nedeniyle turnuvayı Ekim ayında yapmak zorunda kaldık. Bundan sonra adli tatil döneminde gerçekleşecek. Turnuvanın sonunda her spor dalı için centilmen takım, en iyi sporcu ve en iyi kaleci ödülleri vereceğiz. Öte yandan birinci, ikinci ve üçüncü takımlara kupa ve madalyalar vereceğiz dedi.

Uluslararası alanda meslek dalı olarak dünyada yalnız avukatlar birliğinin müsabakalar yaptığını da sözlerine ekleyen Hasan Rüştü Aksoy, Türkiye'de turnuvanın iki yılda bir yapılmasının nedeni ara yıllarda uluslararası avukatlar birliğinin turnuvaları oluyor ve biz bu müsabakalara Türkiye Barolar Birliği olarak katılıyoruz şeklinde konuştu.



DHA