Şike davası tutuklusu Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yine tahliye çıkmadı.

Mahkeme, tüm tutuksuz sanıkların 29 Mayıs'ta yapılacak olan bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. 

'Futbolda şike' iddialarına ilişkin 10'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 15'inci duruşması dün görüldü. 

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı. 

Duruşmada avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davaya ilişkin kararını açıkladı. 

Başkan Ekinci, Fenerbahçe Kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı verirken, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

NİHAİ KARAR 1 HAZİRAN'DA
Bir sonraki mahkemenin 29 Mayıs Salı günü yapılacağı açıklandı. 1 Haziran Cuma günü ise nihai kararın açıklanacağı son duruşmanın yapılacağı belirtildi. 

'DURUŞMAYA ZORLA GETİRİLECEKLER'
Mahkeme ayrıca tüm tutuksuz sanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. 

Bu kararla birlikte Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu bütün tuksuz sanıklar bir sonraki duruşmaya zorla getirilecek. 

YILDIRIM: TELEFONDA KONUŞSAYDIK...
Aziz Yıldırım savunmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir telefon konuşmasını anlatttı.

Yıldırım, "Bir milletvekili çıkmış bana Ergenekon'un finansörü diyor. İşte o zaman bu dava şike davası değildir. Alex'le Başbakan Tayyip Erdoğan'ı geçtiğimiz dönem ziyarete gitmiştik. Bize kiminle oynayacağımızı sormuştu. Biz de Bucaspor demiştik. 'Bu işi artık bitirin' cümlesini kullanmıştı. Bunları telefonda konuşsaydık daha farklı durumda olurduk. Bırakın şike yapmayı, biz şike yapanı engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.



NTV