Bugün gazetesine konuşan Fe­ner­bah­çe­li­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Avu­kat İl­yas Bul­cay, Sa­rı-La­ci­vert­li ku­lü­bün ko­nuy­la il­gi­li va­kit kay­bet­me­den yar­gı yol­la­rı­na baş­vur­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

Baş­ba­kan Er­do­ğan'ın, oğ­lu Bi­lâl Er­do­ğan ile te­le­fon gö­rüş­me­si yap­tı­ğı söz ko­nu­su ses kay­dın­da Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu (TFF) es­ki Baş­ka­nı Meh­met Ali  Ay­dın­lar'a, baş­kanlığına talip ol­du­ğu Fe­ner­bah­çe kon­gre­sin­de mevcut başkan Aziz Yıl­dı­rım'a kar­şı des­tek ver­di­ği id­di­a edil­miş­ti.

“TA­RAF­TAR HE­SA­BI­NI SO­RACAKTIR”

Bu id­di­ala­ra Fe­ner­bah­çe ca­mi­asın­dan sert tep­ki­ler gel­di. Ses kay­dıy­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lu­nan Fe­ner­bah­çe­li­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Avu­kat İl­yas Bul­cay, Sa­rı-La­ci­vert­li ku­lü­bün ko­nuy­la il­gi­li va­kit kay­bet­me­den yar­gı yol­la­rı­na baş­vur­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di. Bu ko­nuş­ma­nın ger­çek olup ol­ma­dı­ğı­nın araş­tı­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çi­zen Bul­cay, “Eğer ka­yıt ger­çek­se bu Fe­ner­bah­çe ku­lü­bü­nün içiş­le­ri­ne mü­da­ha­le ol­du­ğu an­la­mı­nı ta­şır. Ku­lüp yö­ne­ti­mi­nin bir şe­kil­de yargıya baş­vu­ru­su­nu yap­ma­sı ge­re­kir. Ta­bi­i yi­ne­li­yo­rum, ön­ce­lik­le bu ko­nuş­ma­nın ger­çek olup ol­ma­dı­ğı açık­lı­ğa ka­vuş­tu­rul­ma­sı ge­re­kir. Şa­yet ger­çek­se bu­nu ya­pan­la­rın he­sa­bı­nı Fe­ner­bah­çe ta­raf­ta­rı ke­sin­lik­le so­ra­cak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

“TÜ­ZÜK­TE SA­DA­KAT ŞAR­TI VAR”

Ko­nu ile il­gi­li bir di­ğer açık­la­ma ise geç­ti­ği­miz gün­ler­de Ka­dı­köy'de Aziz Yıl­dı­rım'a des­tek ma­hi­ye­tin­de “Ada­le­te Fe­ner Yak” te­ma­lı bir yü­rü­yüş dü­zen­le­yen Fe­ner­bah­çe­li Avu­kat­lar Der­ne­ği'nden gel­di. Der­ne­ğin hu­kuk­çu baş­ka­nı Avu­kat İs­ma­il Te­pe­cik, bir baş­ba­ka­nın Fe­ner­bah­çe Ge­nel Ku­ru­lu'na mü­da­ha­le et­me­si­nin ka­bul edi­le­bi­lir hiç­bir yö­nü ol­ma­dı­ğı­nı di­le ge­tir­di. Baş­ba­kan Er­do­ğan'ın ay­nı za­man­da Fe­ner­bah­çe ku­lü­bü­nün ge­nel ku­rul üye­si ol­du­ğu­nun al­tı­nı çi­zen İs­ma­il Te­pe­cik, “Baş­ba­kan'ın bu ha­re­ke­ti tü­zü­ğü ay­kı­rı­dır. Çün­kü Fe­ner­bah­çe'nin tü­zü­ğün­de üye­le­rin ku­lü­be sa­da­kat bor­cu ol­du­ğu ya­zı­lı­dır. Ya­ni ge­nel ku­rul üye­le­ri­nin sa­da­kat gös­ter­me yü­küm­lü­lü­ğü var­dır. Bu doğ­ru bir ha­re­ket de­ğil. Kon­gre­ye mü­da­ha­le et­me­si ba­na gö­re Fe­ner­bah­çe tü­zü­ğü­ne gö­re ay­kı­rı bir dav­ra­nış­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Gözaltına alınmıştı

Fe­ner­bah­çe­li­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı İl­yas Bul­cay, Fe­ner­bah­çe'nin li­gin 18. haf­ta­sın­da Tor­ku Kon­yas­por'u  evin­de ağır­la­dı­ğı maç son­ra­sı bi­lin­me­yen bir ne­den­le gö­zal­tı­na alın­mış­tı. Son­ra­sın­da po­li­sin stat­ta atı­lan si­ya­si slo­gan­lar ne­de­niy­le gö­zal­tı iş­le­mi­ni ger­çek­leş­tir­di­ği id­di­a edil­miş­ti. Bul­cay ko­nuy­la il­gi­li “Ben kü­fü­rü ön­le­me­ye ça­lı­şır­ken ya­pı­la­nı an­la­mak­ta zor­luk çe­ki­yo­rum” demişti.

İşte o kayıt

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğan ile oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan ara­sın­da geç­ti­ği id­di­a edi­len ses kay­dın­da Fe­ner­bah­çe kon­gre­si ko­nu­şu­lu­yor.

İş­te o de­tay­lar:

1- Baş­ba­kan, oğ­lun­dan, kon­gre­de Ay­dın­lar le­hi­ne oy kul­lan­ma­sı­nı is­ti­yor.

2- Ay­dın­lar'ın, na­sıl ko­nuş­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni an­la­tı­yor.

3- Bu­nun için Bi­lal Er­do­ğan'ın, İs­tan­bul Bü­yük­şe­hirspor Me­na­je­ri Mus­ta­fa Erö­ğüt'ü ala­rak Ay­dın­lar ile ko­nuş­ma­sı­nı is­ti­yor.

4- Baş­ba­kan, Yıl­dı­rım'a ran­de­vu ver­me­di­ği­ni an­la­tı­yor.

5- Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Ah­met Da­vu­toğ­lu'nun da­ma­dı Ah­met Özo­kur'un, Yıl­dı­rım'ın lis­te­si­ne gir­me­si­ni is­te­me­di­ği­ni ve bu­nu Da­vu­toğ­lu'na söy­le­di­ği­ni ifa­de edi­yor.

6- Yıl­dı­rım'ın Fe­ner-Bank ku­ra­ca­ğı yö­nün­de­ki açık­la­ma­la­rı­na da Ay­dın­lar'ın 500 mil­yon do­lar­lık bor­cu­nu ha­tır­la­ta­rak kar­şı ya­nıt ver­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­lü­yor.