Mathieu Valbuena'ya yapılan santajda yer aldığı iddiasıyla dün Paris yakınlarındaki Versailles'de gözaltına alınan ve bugün mahkeme önüne çıkarılan Real Madrid'in Fransız yıldız futbolcusu Karim Benzema, 'santaj suşunda payının olduğunu' kabul etti.

AFP'nin haberine göre; soruşturmaya yakın bir kaynak, Valbuena'ya santaj yapan ekipten bir kişinin Benzema'nın çocukluk arkadaşı olduğunu ve bu kişinin 'isteğiyle' Benzema'nın, Valbuena ile iletişime geçtiğini belirtti.

Avrupa basınında yer alan haberlere göre de soruşturmayı yöneten savcı özellikle Benzema'nın, Valbuena'ya '150 bin Euro'yu ver kurtul' demesi üzerinde duruyor. Karim Benzema suçlu bulunursa 7 yıl hapis cezası ile karşılaşabilir. 

Ünlü İspanyol spor gazetesi Marca'nın haberine göre de, Benzema, Valbuena'ya, 'santajcılara istedikleri parayı ver' mesajını, 8 Ekim'de oynanan Ermenistan maçı öncesindeki Fransa milli takım kampında verdi.

CISSE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Benzema'nın avukatı Sylvain Cormier, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada müvekkilinin suçlamalarla ilişkisinin olmadığını savunmuştu. Cormier, açıklamasında, "Karim Benzema'nın bu konuda hiçbir sıkıntısı yok. Tam tersine adalete yardım edebildiği için çok mutlu. Bir an önce bu olayın adalet önünde aydınlatılmasını ve bitirilmesini arzu ediyor" demişti.

Olayla ilgili olduğu belirlenen üç kişinin halihazırda tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurmuştu.