NYON (AA) - UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz eden BeşiktaşKulübü'nün UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantısı sona erdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sonucunu bildiğimiz bir şey yok. İyi bir savunma yaptık. Umut ediyoruz ki iyi bir sonuçla çıkalım. Sanıyorum karar bir hafta sonra açıklanır. Tabii ki umudumuz pozitif. Şu anda 'karar böyle olacak' demek zor, beklemek lazım. Etik Kurulu üyelerini olumlu olsun diye buraya davet ettik. Onlar da bizi kırmadı geldi. TFF yöneticisi olan Cengiz Zülfikaroğlu, bir lafımızla geldi. Savunmamızın detayına girmek istemiyorum. Karar açıklanmadan bunların basında yer alması karara etki edebilir. Savunmamızı basına değil, kurula karşı yaptık. 19 Temmuz’da kura çekimi var. Karar 17′sinde-18′inde oalbilir" ifadelerini kullandı.
 
İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezindeki duruşmalı toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, şahitler ve avukatlar katıldı. Duruşmada, eski yöneticilerden Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, futbol takımının eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş, TFF Etik Kurulu üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay, Beşiktaş Kulübü'nün tanıkları olarak dinlendi.
 
Beşiktaş'ı 3'ü Türk, 3'ü İsviçreli olmak üzere 6 kişilik avukat heyeti savundu.

"DURUŞMA İYİ GEÇTİ"
 
Dinlenmesinin ardından UEFA Genel Merkezi'nden ayrılan Serdal Adalı, duruşmanın iyi geçtiğini, "yorum yapmanın manası olmadığını" söyledi. Tayfur Havutçu ise kendisinin tanıklığının yaklaşık 10 dakika sürdüğünü belirtti.
 
UEFA Tahkim Kurulu heyeti, dün Fenerbahçe 'nin duruşmasını da yürüten UEFA Tahkim Kurulunun İspanyol Başkanı Pedro Tomas, Kurulun Alman Üyesi Goetz Eilers ve Hollandalı Üyesi Michael Joseph Maessen'den oluştu.