Bucaspor, avukatları İnanç Dinçsoy ve Emin Özmen aracılığıyla Tahkim Kurulu'na yaptığı başvuruda, Bucaspor'un 7 Temmuz'da başlayan futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında 8 Temmuz'dan itibaren yaptığı başvurularla TFF nezdinde devam eden sürece dahil olduğu ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davaya da müdahil olduğu belirtildi.

Başvuruda, istenmesine rağmen ilk etik kurulu raporunun kulübe verilmediği, ayrıca bu raporun ardından ikinci bir raporun hazırlandığı, 26 Ocak 2012 tarihli genel kurul kararına rağmen TFF Yönetim Kurulu'nun talimat değişikliklerine gittiği ifade edildi.

TFF'nin Futbol Disiplin Talimatı'nda yaptığı değişikliklerin TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'nun 3. maddesiyle çeliştiği, bu madde uyarınca TFF'nin FIFA ve UEFA kurallarına uygun hareket etmesi gerektiği, TFF'nin şike, teşvik primi, ırkçılık, doping ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek zorunda olmasına rağmen bu hususları ihlal ettiği öne sürüldü.

Başvuruda, ''FIFA ve UEFA talimat ve statülerine aykırı olan ve aksi yöndeki Genel Kurul kararına rağmen hukuka aykırı olarak değiştirilen 58. maddenin ve kişiye/kuruma özel çıkarıldığı ortada olan 105. maddenin iptal edilmesini ve şimdilik tedbiren yürütmesinin durdurulması'' talebinde bulunuldu.




AA