TFF 1. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, İstinye'deki federasyon binasında yapılan yönetim kurulunun olağanüstü toplantısının ardından, iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili cezaları açıkladı. Arıboğan, Bursaspor'un 3-0 hükmen mağlubiyetine, Beşiktaş'ın 3-0 hükmen galibiyetine karar verildiğini belirterek, ''Ayrıca yönetim kurulumuz tedbiren bu hafta oynanacak Kasımpaşa-Bursaspor maçına ve ayrıca 2011-12 sezonunda Bursaspor'un deplasmanda oynayacağı ilk 2 karşılaşmaya Bursaspor seyircisinin alınmamasına karar verdi. Önümüzdeki hafta Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynayacak Bursaspor'un bu maçı ve yeni sezonda sahasında yapacağı 4 maçı da tarafsız sahada ve seyircisiz oynanması karara bağlandı'' dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip olayı araştırıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nden bir ekip, geçtiğimiz cumartesi oynanması planlanan Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili olarak, iki kulüp çalışanının bilgisine başvurmak üzere Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'ne gitti. Cumartesi günü çıkan olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığının soruşturması sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden bir ekip, iki kulüp çalışanının bilgisine başvurmak üzere öğle saatlerinde Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'ne gitti.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, stat dışındaki taraftar olayları nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun verdiği kararı çok ağır bulduklarını söyledi. Yazıcı, TFF Yönetim Kurulunun takımları aleyhinde 3-0 hükmen mağlubiyet ve 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdiğini hatırlattı. Kararı çok ağır bulduklarını vurgulayan Yazıcı, ''Böyle bir kararı beklemiyorduk. Bursaspor Kulübü olarak bu kadar ağır bir cezayı hak etmedik'' dedi. Yazıcı, kararın kendilerine ulaşmasının ardından gerekli itirazlarda bulunacaklarını belirterek, konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağını kaydetti.
 

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, TFF'nin, Beşiktaş maçında Bursaspor'u 3-0 hükmen yenik sayılması, ev sahibi takıma 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verilmesine ilişkin kararı konusunda şu anda değerlendirme yapmak istemediğini belirtti. Sağlam, TFF'nin kararıyla ilgili sorusu üzerine, şu an bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. Ertuğrul Sağlam, ''Karar, henüz çok sıcak. Gerekli değerlendirmeyi ileride yaparım'' diye konuştu.


AA