Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda 35 kişinin yargılandığı dava öncesi polis adliye önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Adliyenin karşısındaki boş alanda toplanan kalabalığın adliye önüne girişine izin verilmedi. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor başta olmak üzere futbol taraftarları destek için adliye karşısındaki boş alanda toplandı. Taraftar grupları dışında çeşitli siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendika temsilcileri, Gezi Parkı eylemlerine destekleriyle gündeme gelen Antikapitalist Müslümanlar da destek için adliye önündeydi. 

'SİYASİ SLOGAN' KRİZİ

Taraftar grupları meşaleler yakarak adliye önünü tribüne çevirdi. "Beşiktaş vicdandır yargılanamaz" şeklinde slogan atan ve "oley" çeken taraftarlardan bazıları, "Faşizme karşı omuz omuza", "Berkin Elvan ölümsüzdür" ile hükümet aleyhine atılan sloganlara tepki gösterdi. Sloganlar nedeniyle yaşanan tartışmalar araya girenlerin engellemesiyle büyümeden önlendi. Daha sonra önde futbol taraftarları, arkada siyasi parti ve sivil toplum örgütleri üyeleri karşılıklı olarak sloganlar attı. Grupların yaptığı etkinlikler adliye önünde renkli görüntülere sahne oldu. 

CHP KALABALIK BİR GRUPLA DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve çok sayıda milletvekili duruşmayı takip etti. Duruşmaya verilen arada basın açıklaması yapan CHP'liler adına konuşan Sezgin Tanrıkulu, salonunun yetersizliği nedeniyle duruşmanın başka bir salona alındığını söyledi. İddianameyi eleştiren Tanrıkulu, "Bu iddianame bizim için yok hükmündedir" dedi. 

Grupların adliye önünde bekleyişi sürüyor.

(DHA)