Geçen sezonun şampiyonluk kupasını alacaklarına dair şu anki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in kendilerine söz verdiğini anlatan Şener, olayı şöyle anlattı: “TFF Başkanlığına aday olduğu dönemde Yıldırım Demirören’le görüşmemde, ‘Yaşananları gördün, bu duruma göre kupanın Trabzonspor’un olması gerekiyor’ dedim ve ondan onay aldım. O eğer kupanın bize verileceği sözünü vermese ona oy vermezdim.” Şener, müzelerinde kupanın yerini ayırdıklarını belirterek, “Kupa bize verilmezse de altına yazı yazacağım, ‘Bu kupanın sahibi Trabzonspor’dur ancak şike olayları nedeniyle kupa emaneten Fenerbahçe müzesindedir’ diye” dedi. 

Şener’in açıklamalarından bazı satırbaşları şu şekildeydi: 
“Emre’ye tavsiyem bir doktora görünmesi. El hareketleriyle yıllardır hakemleri yöneti. Bu sinirle yaşanmaz. Hiç zenci olmadım. Zokora’ya söylenen sözlerin ağırlığını bilemem. Zokora bu kadar yakınıyorsa demek ki ağır bir söz söylenmiş.” 
“Bu süreçte kendimi hep yalnız hissettim. Fenerbahçe maçında sahaya inmem yanlıştı. Ben de farkındayım. Üç büyük takımlar kadar basın - yayın desteğimiz yok. Öyle gazeteler var ki Fenerbahçe’nin yayın organı. Bu basına ve bu gazetelere. NTV bildiğin Fenerbahçe TV. Sahibi de kim? Ferit (Şahenk). Çok da sevdiğim bir kardeşimdir. Basında da çok fazla fanatikten öte Fenerbahçeli var. Ben nasıl kiminle savaşayım böyle bir ortamda.” 
“TFF’nin Mali Kongresi’ni ibra etmemeyi düşünüyoruz. Gelsin Fenerbahçe kurtarsın onları. Bugüne kadar da verdiğim oyları da geri istiyorum....” 
“ Fenerbahçe’nin CAS davası namus meselesi vesaire değil. Tamamen şeklen yapılmış bir şeydi. Hava davası. Avukat Dupont’a gittiler. O da UEFA tarafından sevilmeyen bir avukatmış. Koskoca Fenerbahçe kulübü böyle savunulmaz.” 
“Türkiye’yi Milli Takımlar’da dahil olmak üzere ayrı tutacaklarını zannetmiyorum. Kulüpleri 1-2-3 yıl Avrupa’ya almayacaklar diye tahmin ediyorum. UEFA işi kapatmaz.”