Türkiye Futbol Federasyonu, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğu için 27 Şubat'ta olağanüstü genel kurula gidecek.

Başkan adayları için son başvuru tarihi bugün ve en güçlü aday konumundaki Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldıırm Demirören açıklama için son anı bekledi.

Konuyla ilgili en sıcak bilgi, Beşiktaş’ın dün akşam 3-2 kazandığı Gençlerbirliği maçı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen yönetici Mete Düren’den geldi.

Yıldırım Demirören’in TFF başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Düren, sözlerine, "Bu sorulara yanıtı başkan verir" diyerek başladı ve erkene alındığı için bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısına dikkat çekti.

Nevzat Demir Tesisleri’nde aile içi bir toplantı yapacaklarını söyleyen Düren, "Başkanın bizlerle paylaşmak istediği konular olabilir. Onları görüştükten sonra karar verebilir ve açıklamayı yapabilir" dedi.

"Türk futbolunu, içinde bulunduğu zor durumdan kurtaracak, tüm takımları kucaklayacak bir namzete ihtiyaç var" diyen Düren, "Benim şahsi kanaatim sayın Demirören'in buna uygun olduğudur. Ama kararı kendisi verecektir ve yarın (bugün) hep birlikte bunu öğreneceğiz. Kim namzet olursa Allah kolaylık versin" şeklinde konuştu.

"Demirören aday olursa Beşiktaş’ın başkanlık konusu ne olacak?" sorusuna, "Futbolda 'önümüzdeki maçlara bakacağız' diye bir söz var. O da önümüzdeki bir maç, sonra bakarız" yanıtı veren Düren'e, "Demirören, Beşiktaş’ın sorunlarını çözdü mü ki Türk futbolunun sorunlarını çözecek?" yorumları soruldu: "Kendisi; şampiyonluk adayı, Avrupa’da yoluna devam eden takımın ve kulübe yıllar sonra basketbolda çok önemli bir kupa kazandırmış bir yönetimin başkanıdır. Elbette böyle bir şeye adaydır."


NTV