Marmaris İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına katılan Ersin Alper (35) maçtan sonra kutlama yapmak için aracıyla tura çıktıklarını bir grup Galatasaray taraftarının içinde kadın ve çocuklarında bulunduğu aracına saldırdığını söyledi. Başına sert bir cisimle vurulduğunu belirten Alper, olayda yaralandığını ve başına 13 dikiş atıldığını belirtti.

Olayı gerçekleştiren şahısları televizyondan çıkan haberlerden tespit ettiğini belirten Alper; ''Maç sonrasında kutlamak yapmak için arkadaşlarımı da alarak arabayla dışarı çıktık. Atatürk Caddesi'nden geçerken, Galatasaray taraftarları konvoydaki aracıma şişeler fırlatmaya başladı. Araçta arkadaşlarımın eşleri ve çocukları da vardı. Çok korktular ve paniklediler. Şişeler o çocukların başlarına da isabet edebilirdi. Canımıza kast ettiler" dedi.

Olayı gerçekleştirenlerden birinin G.Y isimli şahsın olduğunu iddia eden Alper;" Bu olayın yapanın yanına kar kalmaması için yargıya taşıdık. bu tür olayların tekrarlanmaması ve örnek olması için davamı sonuna kadar sürdüreceğim. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için bu davanın örnek olmasını istiyorum" dedi.
Marmaris İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava Eylül ayına ertelendi.

Marmaris'te Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanan derbi sonrasında iki rakip takım taraftarları arasında Atatürk Meydanı ve Atatürk Caddesi'nde olaylarlar çıkmış, kavgalarda bazı taraftarlar yaralanmıştı.


İHA