Fenerbahçeli yönetici Ömer temelli ve Deniz Tolga Aytöre, derbinin ardından gündemi meşgul eden olaylar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

 Saat 13.30’da başlayacağı açıklanan toplantıda Asbaşkan Abdullah Kiğılı'nın beklenmesi nedeniyle rötar yaşanırken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki toplantı 14.50'de başladı.

Deniz Tolga Aytöre toplantıda ilk açıklamayı yaparak "Acılarımız var çok konuşmadık ve çok da konuşmayacağız. Sustuk, bu güne kadar yine susmayı tercih ediyoruz. Ancak bir kaç gündür Fernerbahçe - Galatasaray rekabetinin ve kısır çekişmelerinin dışına taştı olay bence. Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk halkını ilgilendiren bir konuyu kabul etmemiz mümkün değil. Fenerbahçe'yi sevmeyebilirsiniz, tasvip etmeyebilirsiniz ama Fenerbahçe üzerinden T.C değerlerini ayaklar altına alamazsanız. Avrupa basınında çıkan haberlerde, Türkiye'de sürekli yaşandığına neden oldu. Bu basın toplantısının nedeni budur. Bizim amacımız doğruyu göstererek sizlerin vasıtasıyla Avrupa ve uluslararası platformda bir an önce bu gerçeği ortaya çıkarmaktır. Fenerbahçe'yi UEFA'yı şikayet etmek gibi bir noktaya gelmiştir bu iş. Bu olayın aktörleri bu olayı anlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Ardından toplantıda görüntülere geçildi.

SADECE MUSLERA SAHADAYDI

Görüntülerde, muz olayını gerçekleştiği 19.06'da, sahaya muz gösteren taraftarın görüntüsü varken, sahada sadece Muslera'nın olduğu gösterildi. Drogba ve Eboue'nin ise sahada olmadığı belirtildi.

 Fotoğrafı çeken Vatan gazetesi muhabiri Doğan Çil de bu kısımda açıklama yaparak "O anda Muslerra, Taffarel ve yedek kaleci sahadaydı. Takımlar sahada yoktu. O sırada olay gelişti" dedi.

 AMK gazetesinde çekilen karenin ise 19.09 tarihinde çekildiği ve Galatasaray takımının halen sahada olmadığı ifade edildi.

O TARAFTAR KONUŞTU

Muzla görüntülenen T.D. olayı şöyle anlattı:
 "Muzu ikram olarak aldım. O anda sahada sadece Muslera vardı. Muslera'ya tepki olunca ben de hareket yaptım. Irkçılık anlamına geldiğini bile düşünmedim. Dediğim gibi sahada sadece Muslera vardı başka hiç kimse yoktu. Fenerbahçeli futbolcular bile ısınmaya çıkmamıştı. Kesinlikle ve kesinlikle ne kültürümde ne yaşam tarzımda böyle bir şey yok."

 Muzla görüntüleyen diğer taraftar ise, "Sindirim sistemimde yaşadığım bir rahatsızlık nedeniyle genelde meyveyle besleniyorum. Maça giderken de acıktığımda yemek için yanıma meyve aldım. Meyveyi yemek üzereyken Muslera'nın bir hareketi oldu, tepki gösterirken ben de bu şekilde görüntülendim. Benim kesinlikle ırkçılıkla alakam olamaz" diye konuştu.

BU, DERBİ ÇATIŞMASINA VERİLEN BİR YANIT DEĞİLDİR

Aytöre görüntülerin ardından yeniden söz alırken, “Olaya bizim bakış açımızdan ziyade, olayın şahitleri dinlendi. Umarım iki gündür koparılan fırtınanın, ülkemiz adına daha fazla sonuç doğurmaması adına bir durum olur. Bu, derbi çatışmasına verilen bir cevap değildir. Uzun süredir bir şeyleri cevaplandırmıyoruz, gerilimin de farkındayız. Bazı değerli başkanların, sporda şiddetin önlenmesi için girişimleri olmuş. Biz de bu konuda her türlü birlikteliğe varız. Yeter ki gerçekçi olsun, yüz yüze olsun. Bu konuda her adımı atarız, atılmazsa da Fenerbahçe olarak biz atarız. Bir adım atılmazsa da yapacak durumdadır. Olayın hassasiyetinin farkındayız” ifadelerini kullandı.

PALAVRA

Ardından söz alan Ömer Temelli ise, “Kulüpler arasında birbirimize laf söylemek, iftira atmak bayat olmaya başladı. Bunlara gerek de yok. Artık en ufak şeyde konuyu değiştirip rakibe gol atmak gibi düşünen yöneticiler olmaya başladı. Bir de konuyla ilgili değil ama, G.Saray yönetimi ‘bizi karşılamadılar’ dedi. Stada geldiler, ben ve Yalçın Aker kendilerini karşıladım. Şeref Tribününe kadar getirdim. Fatih hocayla da aramızda güzel bir sohbet oldu. Ali Dürüst’e, karşı tribüne geçeceğimi, Yalçın Aker’in burada olduğunu ve ne problem olursa bana haber verebileceklerini söyledim. Teşekkür etti ama maç bitti, ‘bizi kimse karşılamadı’ dediler. Bu ırkçılık palavraları dışında bu ufak bir şey ama bu da yapılıyor. Artık herkesin yerini bilmesi, herkesin söylediği söze dikkat etmesi gerekli. Bizim söylediğimiz sözler, basında çıkan yazılar taraftarlarımızı çatışmaya götürebiliyor. Umarım herkes daha dikkatli olur. Bunların Galatasaray ve Fenerbahçe’ye faydası yok ama UEFA’ya gittiğinde Türkiye’nin ceza alması sıkıntısı var. İnşallah bu bir milat olur ve tribün olayları biter, taşkınlıklar biter. 19 yaşında bir arkadaşımız vefat etti. Bu vefatın ölçüsü olan hiçbir şampiyonluk yoktur. Umarım sporda bir daha böyle olaylar yaşamayız” diye konuştu.


Kaynak: Posta