F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Metris Cezaevi’nden yaptığı ultimatom niteliği taşıyan ‘Küme düşürülmezse biz bunu kendi ellerimizle yaparız’ açıklamasının artçıları başladı. Şu an F.Bahçe camiasında konuşulan ve tartışılan konu gerçekten çok ilginç.

YILDIRIM’IN İSTEĞİ YETMİYOR

BU iddialara göre sarı-lacivertliler, eksi puan cezasının açıklanmasının ardından 2 maç üst üste sahaya çıkmayarak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülmesini sağlayacak. Fakat burada başkan Aziz Yıldırım’ın kararı geçerli değil. Vatan’ın haberine göre; böyle bir kararın resmi olarak alınabilmesi için F.Bahçe Genel Kurulu’ndan onay alınabilmesi şart.

İşte o talimat: TFF futbol müsabaka talimatı madde 24:

a)BİR lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar, puan silinir.

KURAL ÇOK AÇIK VE NET

-BİR lig devresinde 2. defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve karar tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.”



HaberX