UEFA Disiplin Kurulu tarafından Avrupa kupalarından 2 yıl men edilen F.Bahçe’nin Spor Tahkim Mahkemesi’ndeki (CAS) iki günlük savunması, dün sona erdi. Şimdi tüm gözler; CAS’ın 27-28 Ağustos tarihleri arasında vereceği karara çevrildi. Peki CAS’ın Sarı-Lacivertliler hakkındaki kanaati nasıl?

HABERTÜRK, çıkacak kararla ilgili can alıcı tüyolara ulaştı. F.Bahçe’nin CAS için seçtiği hakem Ulrich Haas, duruşmadan sonra SarıLacivertli hukukçularla bir araya geldi. Bu zirvede; F.Bahçe’nin CAS’ta yaptığı savunmanın çok olumlu bir izlenim yarattığını ifade eden Haas, “2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarına gidememe cezanız da dikkate alınarak 2 yıllık cezanız 1 seneye inebilir” şeklinde konuştu. Kalan 1 yıllık cezanın ise istenirse bu sezon istenirse gelecek sezon çekilebileceğini ifade etti.

PLANLAR HAZIR
Ulrich Haas’tan gelen haberden sonra F.Bahçeli yöneticiler yol haritasını hazırladı. Buna göre; Arsenal ile oynanan ilk maçı 3-0 kaybeden Sarı-Lacivertliler, İngiltere’deki maçı kazanmayı başarıp Devler Ligi’ne kalırsa; cezanın önümüzdeki sezon çekilmesi planlanıyor. Ancak Avrupa Ligi’ne gidilmesi durumunda, bu kulvardan elde edilecek gelirler Şampiyonlar Ligi’ne göre daha az olduğu için, cezanın bu sezon çekilme ihtimali söz konusu.


HTSPOR / Ferudun NİĞDELİOĞLU