CAS'ın tarafların anlaştığını duyurması sosyal medyada "Fenerbahçe KAP'a yanlış bilgi verdi" yorumlarına yol açtı. Uzmanlar ise Fenerbahçe'nin bu sebepten ceza almasının çok küçük ihtimal olduğunu belirtiyor.

Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi kura çekimine katılmasını "CAS yürütmeyi durdurttu" ifadesiyle KAP'a bildirmesi tartışma konusu yarattı. CAS'ın tarafların anlaştığını duyurmasıyla sosyal medyada "Fenerbahçe KAP'a yanlış bilgi verdi" yorumlarına yol açtı. Uzmanlar ise Fenerbahçe'nin bu sebepten ceza almasının çok küçük ihtimal olduğunu belirtiyor.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kura çekimine katılmasının önünü açan CAS duyurusu yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Fenerbahçe saat 14:30'da KAP'a yaptığı duyuruda "UEFA Tahkim Kurulu'nun kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" dedi.

CAS'tan yapılan açıklamada ise "yürütmeyi durdurma" ifadesi yer almazken UEFA ve Fenerbahçe'nin anlaşarak acil yargılamayı kabul etmesi üzerine Fenerbahçe'nin kura çekimine katılacağı bildirildi. Bunun üzerine özellikle sosyal medyada Fenerbahçe'nin KAP'a yanlış bildirimden ceza alabileceği konuşulmaya başladı.

'CEZA ALMASI ÇOK KÜÇÜK İHTİMAL'

Görüşüne başvurduğumuz spor hisselerini yakından takip eden üst düzey yetkili bir analist Fenerbahçe'nin bu bildirimden ceza almasının çok küçük ihtimal olduğunu belirtti. Açıklamanın yarattığı sonucun CAS açıklamasıyla özünde aynı olduğunu belirten analist Fenerbahçe'nin yeni bir açıklama yaparak cezai yaptırıma uğramayacağını savundu.

Fenerbahçe kulübü dün yeni bir açıklama yaparak CAS tarafından kulübe ulaşan yazıda kararın 28 Ağustos'ta verileceğini duyurmuştu.

SPK'nın borsadaki şirketlerin KAP'a eksik ve yanlış bildirim yapmaları durumunda re'sen durumu incelediğini belirten analist "küçük ihtimal gerçekleşse bile Fenerbahçe'ye maksimum 100 bin TL ceza gelebilir. Ancak bu ihtimal oldukça zayıf görüyorum. Fenerbahçe ceza almaz" diye konuştu.

GALATASARAY EKSİK BİLDİRİMDEN CEZA ALMIŞTI

SPK'nın eksik bildirimler için spor kulüplerini cezalandırması konusunda en güncel örnek Galatasaray'da yaşanmıştı. SPK bu senenin Şubat ayında zamanında veya hiç açıklanmayan veya eksik olarak açıklanan toplam dokuz farklı özel duruma ilişkin olarak Galatasaray'a 343 bin 392 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar vermişti.
 


Kaynak: Hürriyet