Futboldaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/ PDY) soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve üzerine kayıtlı bazı malları devretmek için gittiği noterde gözaltına alınan eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ADLİYEYE GETİRİLDİ
 
Bakırköy’de bir noterde gözaltına alınan İsmail Demiriz, hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Demiriz, ifadesinin ardından "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Demiriz polis eşliğinde götürülürken gazetecilerin sorusu üzerine "Herkes muradına erdi. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Beni buraya zorla göndermek isteyenler artık rahat uyusunlar" dedi.

İTİRAZ ÜZERİNE YAKALAMA ÇIKARILMIŞTI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce de gözaltına alınan İsmail Demiriz, adli kontrol şartıyla hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Demiriz hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarılmıştı. Soruşturma kapsamında Demiriz’in mal varlıklarına da el konulmuştu.