İzmir’de 1. Amatör Küme karşılaşmasında kendisine kırmızı kart gösteren hakem Mert Uçar’a hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Pınargücü takımının oyuncusu Emre Bağcı, 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 14 Kasım’da Pınarbaşı semt sahasında yaşandı. Pınargücü futbolcusu Emre Bağcı, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle Yavuzspor’un oyunculardan birine kafa attı. Maçın hakemi Mert Uçar da Bağcı’ya kırmızı kart gösterdi. Buna sinirlenen Emre Bağcı, hakem Uçar’ın üzerine yürüyüp, iddiaya göre, tehdit ve hakaret etti. Hakem Mert Uçar, futbolcu Bağcı’dan şikayetçi oldu.

TAKIMDAN UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Savcı, Bağcı hakkında, tehdit ve hakaret suçlarından dava açtı. İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan Emre Bağcı ile hakem Mert Uçar’ın avukatı Halil İbrahim Atabay geldi. Avukat, Bağcı’nın, kırmızı kartla oyun dışı kalırken ağza alınmayacak küfürler ettiğini, sahayı terk ederken, “Aklın varsa, polislerle çıkarsın. Senin dükkanını bombalayacağım” dediğini öne sürdü. Bağcı, suçlamaları kabul etmedi. Bağcı da hakemin kendisine küfrettiğini iddia etti. Hakim, futbolcu Emre’yi, tehditten 5 ay, hakaretten 11 ay 20 gün olmak üzere toplam 16 ay, 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, cezayı ertelemedi, paraya da çevirmedi. Pınargücü kulübü yöneticilerinin, 8 maç ceza aldıktan sonra Emre Bağcı’yı takımdan uzaklaştırdıkları öğrenildi.

CEZANIN AĞIR OLMASININ SEBEBİ HAKEMİN KAMU GÖREVLİSİ OLMASI
Hakemin avukatı Halil İbrahim Atabay, kararı şöyle değerlendirdi: “Ben de hakemlik yapıyorum. Ceza kesinleşince sanık, cezaevine girecek. Bu tür kararlar, futbol terörünü biraz olsun durdurur. Futbolcunun ağır ceza alması, hakemlerin görevlerini yaptıkları sırada, kamu görevlisi olmasındandır. Tüm hakemlerin, benzer olaylarda, kararlı bir şekilde mücadele etmelerini istiyorum. Bu karar, bir örnek teşkil etmektedir.”



Radikal