Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’e yönelik ‘maymun’ benzetmesiyle tweet attığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan, akiam saatlerinde tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.

Hakan Hepcan tutuklama talebiyle sevk edildiği İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Süper Lig'de 20 Ağustos 2017’de Fenerbahçe'yle Trabzonspor'un 2-2 berabere kaldığı maçın ardından sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan Twitter üzerinden “Bizim takım oturana kadar lig biter hacı. Galatasaray’da bir tane maymun var topa düşmanı gibi vurup yere falan atıyor kendini. İşimiz çok zor” şeklinde tweet atmıştı. Büyük tepki çeken bu tweet sonrası Hepcan, özür dilemiş ve söz konusu paylaşımı silmişti.

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma sırasında Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis hakkında attığı tweet büyük tepki çeken sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan tutuklanma talebiyle Hakimliğe sevk edildi. Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan savcılık, Hepcan hakkında soruşturma başlatmış ve ifadeye davet etmişti.

Hepcan, savcılığın talimatı üzerine İstanbul Spor Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Soruşturma savcılığında ifadesi alınan Hepcan, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet” suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.

​Hakan Hepcan tutuklama talebiyle sevk edildiği İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

CNN Haber