Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da bu görüşe katıldı ancak TFF'nin nasıl bir karar vereceği henüz belli değil.

Tüm Türkiye nefesi tuttu ve Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray maçını bekliyor.

Sarı-kırmızılı takım, maçı kazanırsa ya da mücadele berabere sonuçlanırsa şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Fenerbahçe için ise tek yol galibiyet.

Hürriyet'in haberine göre; Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak bu kritik karşılaşma öncesinde Fenerbahçeli Yöneticiler, Galatasaray’ın şampiyon olması durumunda kupasını Kadıköy'de almaması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı.

Fenerbahçe cephesinin bu isteğine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da bir açıklamada bulunu.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen aylık divan kurulu toplantısının bitiminde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Aysal, şampiyonluk kupasını taraftarlarının olduğu bir ortamda almak istediklerini söyledi. Aysal, şunları söyledi:

"Kupayı inşallah alırız. Kupayı kim alırsa alsın ikisini de kutlamak lazım. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray büyük bir mücadele gösterdi. Cumartesi akşamı centilmence güzel ve ciddi bir maç oynanacaktır. Tabiki taraftarların da sevinme hakkı var. Ancak Galatasaray taraftarı orada olamayacak. Eğer biz kazanırsak Galatasaray taraftarının olduğu yerde kutlanarak bize verilmesi daha mantıklı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Fedederasyon ve Fenerbahçe'nin de talebi var. Bunu değerlendiriyoruz. Galatasaray taraftarının hoşuna gidecek ne olursa onu yapacağız."

KADIKÖY'E DERBİYE GİDECEĞİM
Cumartesi günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maça gideceğini açıklayan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ilk defa açıklıyorum derbi maça gitme kararı aldım. Bundan evvel gitmeme sebebim belliydi. Bugün Fenerbahçe Kulübü ikinci başkanı Sayın Nihat Özdemir'i aradım. 'Bu final ve kupa maçı katiyetle takımımın yanında olmak istiyorum' dedim. Yabancı sahadaki bu maçta yönetim kurulu ve ben takımın yanında olacağım."

Öte yandan bir gazetecinin "Fatih Terim, cezalı nerede oturacak. Bu konuyu konuştunuz mu ?" sorusuna Başkan Aysal, "Biliyorsunuz cezaya itiraz ettik. Yarın neticesi belli olur. Eğer ceza devam ederse Fenerbahçe Kulübü ile yapacağımız müzakereye bağlı olacak. Onlarda yardımcı olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.