SÜPER Lig’de sezon sonu yaklaştıkça saha içi olaylar ve kötü tezahürat da arttı. Önceki akşam Trabzonspor-Fenerbahçe maçı bu sezon iptal edilen 2’nci maç olurken, 6 kulüp seyircisiz oynama cezası aldı. PFDK’nın 18 kulübe taraftarları nedeniyle kestiği ceza tutarı ise 5.2 milyon lirayı geçti. Süper Lig’de bu sezon en fazla ceza alan kulüp Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, bu sezon toplam 910 bin lira para cezası aldı. PFDK’nın ceza listesinde Fenerbahçe’yi Bursaspor, Eskişehirspor, Galatasaray, Elazığspor ve Beşiktaş takip etti.

EN AĞIR CEZA BEŞİKTAŞ’A

Kulüpler için en ağır ceza ise seyircisiz oynama oldu. Sezonun ilk yarısında iptal edilen Beşiktaş-Galatasaray maçı siyah-beyazlılara pahalıya patladı. Bu cezayla Beşiktaş, hem bilet hasılatı, hem de lisanslı taraftar ürünü satışlarından mahrum kaldı. 4 maçını seyircisiz oynayan Beşiktaş’ın kaybı yaklaşık 5 milyon lirayı buldu. Bu sezon seyircisiz maça çıkan diğer takımlar ise Bursaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Kayserispor ve Kasımpaşaspor oldu.
Sezon öncesi Süper Kupa finalinde karşılaşan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye  olaylar ve kötü tezahürat nedeniyle 220 bin TL ceza kesidi.

1. LİG DE YANIYOR
SÜPER Lig’e çıkmak için mücadele eden PTT 1. Lig takımları da taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle zor günler geçiriyor. Alt ligde mücadele eden takımların bugüne kadar aldığı cezalar da 2 milyon liraya yaklaştı. İkinci yarıda seyircisiz oynama cezaları da
arttı.

Hangi kulüp ne kadar ceza aldı

Fenerbahçe 910 bin
Bursaspor 860 bin
Eskişehirspor 590 bin
Galatasaray 554 bin
Elazığspor 393 bin
Beşiktaş 380 bin
Kayserispor 360 bin
Karabükspor 210 bin
Trabzonspor 190 bin
Gaziantepspor 180 bin
Akhisarspor 160 bin
Konyaspor 160 bin
Çaykur Rizespor 100 bin
Antalyaspor 40 bin
Sivasspor 40 bin
Kayseri Erciyespor 53 bin
Gençlerbirliği 21 bin
Kasımpaşaspor 10 bin