Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Final maçından sonra taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle açılan davanın ilk duruşması bugün Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya 2'si tutuklu 10 sanık da katıldı.

Görülen dava sonunda tutuklu olan 2 sanık da serbest bırakılınca davada tutuklu kalmadı.

F.BAHÇELİ YÖNETİCİLER DE GELDİ

Dava öncesi Kadıköy Adliyesi önünde bir grup Fenerbahçe taraftarı "Adalet?" yazılı pankart açarak slogan attı. Tutuklu sanıkların cezaevi aracıyla adliyeye gelişi sırasında taraftarlar alkışlar ve sloganlar atmaya devam etti. Duruşmayı izlemek üzere Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Yasemin Merçil, Deniz Tolga Aytöre ve Yalçın Haker de adliyeye geldi.

BİRİ GALATASARAYLI BİRİ DE BEŞİKTAŞLI

Sanıklardan Bilal Yakışan, savunmasında şunları söyledi: "Ben yeğenimle beraber içki içiyordum. Maçtan sonra olaylar çıktı. Polis yeğenimi dövdü, ben de 'yapmayın' diyerek araya girince beni de dövmeye başladılar. Ben Beşiktaş taraftarıyım. Alkollüydüm ama hiçbir olaya karışmadım."

Bir diğer sanık Hasan Cem Çiçek ise verdiği ifade de Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi.

TEŞHİS EDECEK KİMSE KALMADI
 
Olayların yaşandığı yerde sanıkları teşhis eden benzin istasyonunun müdürü Selçuk Narin, geçen bu 2 aylık sürece zarfında hayatını kaybetmiş. O nedenle de başka gördü tanığı kalmadı.(DHA)

 

Bir grup F.Bahçe taraftarı da Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin önünde toplanarak pankartlar açtı...