Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Başkanı Sadir Şener futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özgener ve Şener Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Adliye girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplamayan Özgener ve Şener soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanacak.

İkinci dalga genişliyor

Futbol'da şike soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor. Sabah saatlerinde emniyet müdürlüğüne gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve Yönetici Serdal Adalı da gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi.

Dün sabah erken saatlerinden itibaren başlayan ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınanların ifade işlemleri sürüyor. İlk gün gözaltına alınan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de ifadesi tamamlandı.

Sabah emniyet müdürlüğüne gelen Havutçu ve Adalı da gözaltına alınarak Fatih Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu iki ismin bu geceyi nezarette geçireceği öğrenildi. Öte yandan polisin operasyon kapsamında gözaltına almayı planladığı bazı isimlerin yurt dışında olduğu ve bu nedenle kendilerine tebligatla uyarı yapıldığı öğrenildi.

22 kişilik bir liste oluşturulduğu ve bu listedeki bazı isimlerin gözaltına alındığı, bazılarına ise tebligat yapıldığı kaydedildi. Ancak bilgisine başvurulmak üzere ifadeye çağrılan isimlerle birlikte bu sayının artacağı öğrenildi.

Şüphelilerin avukatları da sabah erken saatlerden bu yana emniyet müdürlüğüne gelerek yapılan işlemlere eşlik etti.

AA