ANKARA (İHA) -
Söz konusu yasanın kısa sürede çıkartılması ile ilgili soruları cevaplandıran CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, bütün partilerde bir mutabakat sağlandığını belirterek, "Mecliste grubu bulunan siyasi partiler bir mutabakat içinde olunca yasalar çabuk geçiyor. Önemli olan yasaların bu şekilde geçmesi değil, yasanın uygulanmasından çıkan sorunlar varsa bunların ivedilikle görüşülmesi ve karara bağlanmasıdır. Ben de dün müzakereleri izledim. Her madde üzerinde çok fazla görüşme yapılmadığı için çabuk geçti, özü budur" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNA VERİLMİŞ BİR ÖDÜL"
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de, partiler arası mutabakatın sağlandığına işaret ederek, "Gönül arzu eder ki Türkiye'nin bütün konularında partiler uzlaşma sağlarsa Türkiye'de hızlı bir şekilde gelişme olur. Hem adaletli bir kalkınma olur hem de iyi olur diye düşünüyorum. Ben bunu destekledim. İnsanların bir konuşmasından dolayı hata yapıp 10 yıl cezaevinde kalması değil yani bunun caydırıcı olması için 3 yıl da yeterli. 1 yıl ile 3 yıl arasında ceza çıktı. Bunu Türk futboluna verilmiş olan bir
ödül olarak görüyorum. Caydırıcı olması açısından yeterli buluyorum. Onun için de destekledik. Partilerin gruplarının anlaşmasıyla bu yasanın hızlı bir şekilde çıkması da ülkemizin yararına diye düşünüyorum" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise, detayla görüşülmemesini eleştirerek, "Ben çok acele olduğunu düşünüyorum. Çok tartışıldığını düşünmüyorum. Gündeme çok hızlı gelip çok hızlı gitti. Arada belki üzerine kafa yormak gereken konular da es geçildi diye düşünüyorum. Çok hızlı geldi. Bizim muhalefet partisi olarak söyleyeceklerimizi dün mecliste arkadaşlarımız söyledi zaten. Genel görünüm itibariyle zaten öyle veya böyle çıkaracaklar. Biz de uyarılarımızı söylemiştik, dikkate alındığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Cezaların düşürülmesini nasıl bulduğunun sorulması üzerine de Aksürger, "Ben de spordan gelen biri olarak söyleyeyim; bütün suçun direkt yöneticilerin üzerine yüklemek hata zaten. Cezaların dağıtılması gerektiği yüzde yüz. Aşağıda biri hata yaptıysa bunun hepsinin yönetime ihale etmek doğru değil. Cezanın dağıtılması açısından doğru olabilir ama direkt düşürülmesi veya cezanın niteliğine bağlı olarak aşağıdan yukarıya doğru dizayn edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.