"Futbolda şike" davasında dün tahliye edilen Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan, "Şike davasında ortada hiç kimse kalmadı, ama sadece Fenerbahçeliler kaldı" dedi.

Fenerbahçe TV'nin evinde ziyaret ettiği Tamer Yelkovan, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahliye nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını anlatan Yelkovan, "3 Temmuz'da gözaltına alındık. Neden ve niçin gözaltına alındığımız bile belli değil. 'Şike davası' denildi. Şike davasında ortada hiç kimse kalmadı, ama sadece Fenerbahçeliler kaldı.

Fenerbahçeliler de şimdi yavaş yavaş çıkmaya başladılar. Bu süreç çok uzun oldu. 306. günde ben içerden çıktım. Bu sevinç buruk bir sevinç. Arkadaşlarımız hala içeride. Onların çıkmasını bekliyoruz. Bütün Fenerbahçe taraftarları bunu bekliyor. Herkes başkanımızı ve İlhan (Ekşioğlu) beyi özledi" diye konuştu.

'EN KÖTÜSÜ BELİRSİZLİK'
Mahkemede her şeyin hesabını verdiklerini aktaran Yelkovan,"Hayatımız değişti. İlaçlar alıyoruz. Mahkeme şimdi 29 Mayıs'ta ve ne olacak belli değil. En kötüsü belirsizlik. Mahkemeye gidiyoruz, savunmamızı yapıyoruz ve suçsuzluğun savunmasını yapmak da zor.

Suçsuz olduğumuzu anlatıyoruz, Sonra odamıza geçerek kararı televizyondan görüyoruz. Bu mahkemede sadece ben çıktım. En az 4-5 tahliye bekliyorduk. Sanki oradan çıkan ben değildim. Arkadaşlarla hepimiz birbirimize sarıldık. Üzüntülüyüz, ama inşallah bu süreç en kısa zamanda bitecek. İnşallah suçsuzluğumuz ortaya çıkacak. Herkes ailesine kavuşacak. Kalbim orada.

Cemil (Turan) ağabeyin de kalbi hala orada. Vücudumuz burada, ama kalbimiz orada. Pazartesi ya da salı günü ziyarete gideceğiz. Onları hiç yalnız bırakmayacağız. Sonuna kadar beraberiz" dedi.

TARAFTARA ÖVGÜ
Tamer Yelkovan, Fenerbahçe taraftarının süreçte ortaya koyduğu duruşa övgüde bulunarak şöyle devam etti:

"Zaten taraftarımızın dünyada bir tane olduğunu hep söylüyorduk. Taraftarımız da gösterdiği destekle bunu herkese bir daha ispatladı. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdi. Böyle bir gücümüz var. Birbirimize inancımız sonsuz. İnsan böyle bir taraftarla, böyle bir kulübe üye olmakla, böyle bir kulübün sporcusu olmakla gurur duyuyor" diye konuştu.



AA