(Kutlama ve kupa fotoğrafları haber sayfasının en altında)

www.fenerbahce.org
- Can Bartu Tesisleri’nde şampiyonluk kupasıyla birlikte özel olarak hazırlanan üstü açık otobüse binen kafile, Bağdat Caddesi üzerinden şampiyonluk kutlamalarının yapılacağı Şükrü Saracoğlu Stadı’na kadar sürecek şampiyonluk turuna başladı.

Kafile, kalabalık taraftar grubuyla şampiyonluk coşkusunu birlikte yaşayarak, yoğun trafik nedeniyle yavaş bir şekilde Bağdat Caddesi üzerinden Şükrü Saracoğlu Stadı’na doğru ilerlemeye çalışıyor.

Stadda kupa töreni ve kutlamalar yapılacak...

KUPA TÖRENİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

AA - Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, şampiyonluğunu kutluyor.
     Sarı lacivertli ekibe kupasının verileceği tören için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hazırlıklar tamamlandı, taraftarlar tribünlerde yerlerini almaya başladı.
     Statta yapılan hazırlıklarda, teknik direktör Aykut Kocaman ve şampiyon kadroda bulunan futbolcuların büyük boy fotoğrafları stadı çevreleyen çatı sistemine Fenerbahçe bayraklarıyla birlikte aralıklarla asıldı.
     Sahada kupa töreni için dev platform kuruldu.
     Kutlamalar çerçevesinde yapılacak görsel şovlar, ışık gösterileri, özel şelale ve volkan efektleri için sahada düzenekler hazırlandı.
     Hazırlıkların dün saat 22.00'den sonra yapılmaya başlandığı ve 350 kişilik ekibin sabaha kadar çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
     Öğle saatlerinden itibaren kutlamalar için stat çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, akşama doğru Kadıköy'de büyük gruplar oluşturdu. Özellikle stat çevresinde davul ve zurna eşliğinde eğlenen, meşaleler yakan ve tezahüratta bulunan taraftarlar, Fenerbahçe'nin tarihinde elde ettiği 18. şampiyonluğu doyasıya kutladı.
     Tribünlere girerek Bağdat Caddesi'nde şampiyonluk turu atan otobüsün stada gelmesini bekleyen taraftarlar takımlarını beklerken, dev ekrandan yayınlanan takımın cadde turunu da izledi.
     Kutlamalar sırasında yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular tek tek sahneye çağrıldıktan sonra kupa töreni yapılacak.
     Bu arada, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sahadan geçerek protokol tribününe yönelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

ŞAMPİYON FENERBAHÇE'NİN KONVOYU BAĞDAT CADDESİ'NE GELDİ

(İHA) - Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin kafilesi Samandıra Tesisleri'nden Bağdat Caddesi'ne 3 saatte ulaşabildi.
Saat 16.30'da konvoy eşliğinde Can Bartu Samandıra Tesisleri'nden ayrılan kafile, Kartal Sahili'nden Bağdat Caddesi'ne ulaştı. Taraftarlar, takımı taşıyan otobüsün önünü keserek tezahüratlarını sürdürdü.
Öte yandan Fenerbahçelileri taşıyan otobüs, saat 20.00 gibi Suadiye'ye civarına ulaştığı sırada beklenmedik bir gelişme oldu. Otobüsün bozulması nedeniyle, ilerleyiş bir süre durdu. İkinci bir otobüsün gelmesi ve futbolcular ve teknik heyetin bu otobüse geçmesiyle Şükrü Saracoğlu Stadı'na ilerleyiş devam etti.

FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLUYOR

AA - Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 futbol sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen dev organizasyonda şampiyonluğu kutluyor.
     Ligin son maçında deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyonluğunu ilan ettikten sonra, Sivas 4 Eylül Stadı'nda attığı turun ardından dün gece İstanbul'a dönen sarı-lacivertli ekip, stadında düzenlenen büyük kutlama organizasyonunda taraftarıyla buluşacak.
     Tamamlanan 2010-2011 sezonunun özellikle ikinci yarısındaki maçlara büyük ilgi göstererek sarı-lacivertli ekibe önemli bir destek veren taraftarlar, tribünleri bu kez kez şampiyonluk kutlamaları için doldurdu.
     Takımın stada gelişinden önce başlayan kutlamalarda öncelikle Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100'ncü yılında sarı-lacivertli camia için ''100. Yıl Marşı'' besteleyen Kıraç, Fenerbahçe forması giyerek sahne aldı. Kıraç marş ve şarkılarıyla tribünleri dolduran binlerce taraftara büyük bir coşku yaşattı.
     Kıraç'ın ardından sahneye bu kez şarkıcı Ziynet Sali Çıktı. Sali ve beraberindeki iki dansçı kızın kıyafetlerinin üst bölümü de Fenerbahçe formasından oluştu. Mini konserlerin ardından yapılan dans gösterileri de ilgiyle izlendi.
     Stadı dolduran taraftarlar, kutlamalar başlamadan önce tribünlerde şampiyonluk şarkılarının yanında rakiplerine de gönderme yaparak sık sık ''Kıskananlar Çatlasın'' şeklinde tempo tuttular.
     Fenerbahçeli futbolcuların cadde turunun ardından stada ulaşmalarıyla kutlamalarda kupa töreni yapılacak.
    
     -SİVASSPOR'A TEŞEKKÜR
    
     Fenerbahçe Kulübü, misafirperverliği nedeniyle Sivasspor Kulübü ve başkanı Mecnun Otyazmaz'a teşekkür etti.
     Kulüpten yayımlanan mesajda, ligin son maçında, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı ve kafileyi karşılayan, hiçbir aksaklık olmaksızın ağırlayan Sivasspor Kulübü'ne ve Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'a teşekkür edilerek, şöyle denildi:
     ''Bunun yanı sıra, Sivas halkı adına bizleri ağırlayan Sivas Valisi Sayın Ali Kolat'a, Sivas Belediye Başkanı Sayın Doğan Ürgüp'e, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram'a, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Albay Murat Arslan'a, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Kemal Seyhan'a, İl Gençlik Spor Müdürü Sayın Salim Kılıç'a, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Müdürü Sayın İlyas Koç'a ve ayrıca Sivas Fenerbahçeliler Derneği ve Başkanı Sayın Ergüder Sümbüloğlu'na teşekkürü borç biliriz.''

ŞAMPİYON FENERBAHÇE KUPASINA KAVUŞTU

(İHA) - 2010-2011 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe'ye kupası törenle verildi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen görkemli törende, Mahmut Özgener'in, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ile birlikte sahneye davet edilmesinin ardından şampiyonluk kupası da Fenerbahçe Koleji öğrencilerinin ellerinde platforma getirildi.
Sarı-lacivertli ekibe şampiyonluk kupasını Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar birlikte verdi. Şampiyonluk kupası Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in ellerinde yükselirken, hazırlanan görsel şovlar eşliğinde bütün stat büyük bir coşku yaşandı.
Tören için hazırlanan platformda futbol takımı, teknik ve sağlık heyet, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri çalışanları ve Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
Bu arada, tören için satılan 5 lira değerindeki biletlerden elde edilen gelirlerin, Fenerbahçe Koleji ve Eğitim Kurumları'na bağışlanacağı açıklandı.

ŞAMPİYONLUK TURU 5 SAAT SÜRDÜ

AA - Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonu şampiyonu Fenerbahçe, İstanbul'da şampiyonluk turu attı.
     Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden üstü açık bir otobüsle tura çıkan sarı-lacivertli futbolcular, sahil yolundan yüzlerce araçlık bir konvoyla Bostancı'ya geldi. Şampiyonluk kupası ve basın mensuplarını taşıyan ikinci üstü açık otobüs de Fenerbahçe otobüsüne eşlik etti.
     Burada takımı karşılayan Fenerbahçeli taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlar yaptı. Futbolcular da taraftarlarla birlikte tezahüratta bulundu. Bostancı'dan itibaren insan seli içinde çok yavaş ilerleyen sarı-lacivertliler, taraftarların otobüse attıkları formaları imzalayıp, geri gönderdi.
    
     -BAĞDAT CADDESİNDE COŞKULU KUTLAMA-
    
     Fenerbahçe'de kutlamaların merkezi olan Bağdat Caddesi'nde binlerce sarı-lacivertli taraftar, futbolcuları coşkulu bir şekilde karşılayarak, şampiyonluğu beraber tezahüratlar yaparak kutladılar.
     Taraftarlar caddenin girişinde bir süre futbolcularla birlikte tezahürat yaptı. Caddede aşarı kalabalık nedeniyle zaman zaman duran ve çok yavaş ilerleyen Fenerbahçe'yi taşıyan otobüsü, özel güvenlikçiler çembere aldı.
    
     -OTOBÜS BOZULDU-
    
     Fenerbahçe'nin şampiyonluk turu attığı otobüs, Bağdat Caddesi'nde bozulunca, futbolcular otobüs değiştirdi.
     Otobüs Suadiye'ye geldiğinde arıza yaptı. Bunun üzerine basın mensuplarını ve şampiyonluk kupasını taşıyan üstü açık otobüse geçerken, basın mensupları başka bir otobüse yönlendirildi.
     Sarı-lacivertliler bu arıza nedeniyle yaklaşık 1 saat bekledi.
    
     -SUADİYE'DEN SONRA HIZLANDILAR-
    
     Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan otobüs, Bağdat Caddesi'nde yoğun ilgi nedeniyle ilerlemekte zorlanınca güvenlik güçleri takımı stattaki kutlamalara yetiştirmek için yolu açmaya çalıştı.
     Takım otobüsünün önüne çevik kuvvet otobüsü geçerken, polisler de taraftarlardan yolda hızlı yürümelerini istediler.
     Takım otobüsü taraftarların coşkulu tezahüratları ve yanan meşalelerin oluşturduğu dumanın arasından ilerlemeye başladı.
    
     -ŞAŞKINBAKKAL'DA BÜYÜK COŞKU-
    
     Suadiye'de ilerlemeye başlayan otobüs, Şaşkınbakkal'a geldiğinde burada bekleyen taraftarların yoğunluğu nedeniyle yeniden duraklamak zorunda kaldı.
     Takım otobüsü geldiğinde hep birlikte ellerindeki meşaleleri yakan taraftarlar, havai fişek de attılar. Ortalık bir anda duman olurken, taraftarlar ve futbolcular birlikte tezahürat yaparak şampiyonluğu kutladı.
     Şaşkınbakkal'ı geçtikten sonra otobüs polisin de yolu açmasıyla hızlanırken, taraftarlar da koşarak otobüse eşlik etmeye çalıştı.
    
     -YAKLAŞIK 5 SAATTE STADA ULAŞABİLDİLER-
    
     Fenerbahçeli futbolcular, Bağdat Caddesi'nde binlerce sarı-lacivertli taraftar arasından geçerek, yaklaşık 5 saatte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na ulaştı.
     Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden 1 saat 20 dakikada Bağdat Caddesi'ne gelen kafileyi taşıyan otobüs, yaklaşık 3.5 saatte caddeyi geçebildi.
     Futbolcular, kendi aralarında da büyük coşku yaşarken, çalınan müziklerle kendilerinden geçtiler. Sık sık şampanya patlatan futbolcular, üstü açık otobüste dans ettiler, halay çektiler. Şampiyonluk turu sırasında futbolculardan Selçuk'un dengesini kaybedip, otobüs içinde düştüğü de görüldü.
    
     -EKREM BORA DA İMZA ALDI-
    
     Sinema sanatçısı Ekrem Bora da Bağdat Caddesi'ndeki şampiyonluk kutlamalarına katılarak, futbolculardan imza aldı.
     Çatalçeşme'de oturan Bora, kızı Lale, torunu Ceylan ile birlikte Fenerbahçe otobüsünü karşıladı. Otobüs Çatalçeşme'de yavaş yavaş ilerlerken yoldaki kalabalığın içinde Ekrem Bora'yı gören Semih, Bora'nın otobüse yaklaşmasını istedi. Taraftarların arasından otobüse yaklaşan Ekrem Bora, formasını Semih'e attı. Formayı imzalayan Semih, Ekrem Bora'ya geri gönderirken, Uğur Boral da Ekrem Bora'nın fotoğrafını çekti.
    
     -SANTOS SAATİ KAPTI-
    
     Fenerbahçe'de şampiyonluğa katkı yapan oyunculardan Andre Dos Santos'un, şampiyonluk nedeniyle teknik direktör Aykut Kocaman'nın saatini hediye olarak aldığı öğrenildi.
     Santos, kendisinin saat koleksiyonu bulunduğu belirterek, ''Hocamız ile bu konuda konuşmuştuk. Kendisi de bana 'Şampiyon olalım, saatimi sana hediye edeceğim' demişti. Ben de Sivasspor maçında gol attıktan sonra kendisine doğru koşarak saat verme sözünü hatırlattım. Şampiyon olduktan sonra saati aldım ve koleksiyonuma dahil ettim'' dedi.

YILDIRIM: "ZAFER İNANANLARINDIR"

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'ye kupası törenle verildi.
     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'ında katıldığı görkemli kupa töreni öncesi bir açıklama yapan Aziz Yıldırım konuşmasını, ''Zafer inananlarındır'' sözüyle bitirdi.
     Futbol takımının 18. lig şampiyonluğunu sonuna kadar hak ettiğini ifade eden Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün sadece futbolda değil, diğer branşlarda da hep zirveye oynadığını belirterek özetle şunları kaydetti:
     ''İyi gününde kötü günde taraftarlık görevini layıkıyla yerine getiren büyük Fenerbahçeliler. Fenerbahçe Spor Kulübü gerçek bir spor kulübü olarak sadece futbol değil, diğer branşlarda da hep zirveye oynuyor ve şampiyonluklara adını yazdırıyor. Gerçek bir spor kulübü olmak, sporcularımızın Türk Bayrağı altında ulusumuzu temsil etmesi, bizler adına başka bir gurur kaynağıdır. 18. şampiyonluğumuz kutlu olsun. Biz bunu sonuna kadar hak ettik. Sonuna kadar hakkıyla kutlayacağız. Yönetim kurulundaki tüm çalışma arkadaşlarım adına emeği geçen tüm Fenerbahçelilere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu uzun maratonda siz taraftarlarımızın desteğiyle mutlu sona ulaştık. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha nice şampiyonluklara hep birlikte ulaşmak dileğiyle. Zafer inananlarındır.''
    
     -FUTBOLCULAR TEK TEK SAHNEYE ÇAĞRILDI
    
     Fenerbahçe Futbol Takımı stada ulaştıktan sonra önce Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nin çalışanları tek tek isimleri anonslanarak platforma çıktılar.
     Çalışanları teknik ve sağlık ekibi izlerken, ünlü şovmen Beyaz ile sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı sahneye gelerek, futbolcuları isimlerini anonslayarak sahneye davet etti. Futbolcular sahneye gelirken boyunlarında çiçek demetleri yer aldı.
     Sarı-lacivertli futbolcular sahneye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin oluşturduğu koridordan geçerek çıktılar.
     Her futbolcuya büyük sevgi gösterileri yapan taraftarlar, kaptan Alex de Souza sahneye davet edildiğinde adeta yer yerinden oynadı.
     Teknik direktör Aykut Kocaman da büyük ilgi görürken, taraftarlar ''Sen bizim kocaman gururumuzsun'' şeklinde tempo tuttu.
     Kupa töreni öncesi son olarak yöneticiler ve başkan Yıldırım sahneye davet edildi.
    
     -FENERBAHÇE 2. TURU KADIKÖY'DE ATTI-
    
     Spor Toto Süper Lig'de Sivas deplasmanında elde ettiği şampiyonluğun ardından ilk turu 4 Eylül Stadı'nda atan Fenerbahçe, ikinci turunu Kadıköy'de taraftarının önünde bu kez kazandığı kupayla attı.
     Sarı-lacivertli ekibin Sivas'ta yaşadığı şampiyonluk coşkusu, Kadıköy'de zirveye çıkarken, bütün futbolcuların sevinç gösterileri ilgiyle izlendi.
     Kutlamalarda teknik direktör Aykut Kocaman da kupayı kaldırarak şampiyonluğun coşkusunu oyuncuları ve taraftarlarla paylaştı.
    
     -TARAFTARLA TEZAHÜRAT YAPTILAR-
    
     Kupa töreninin ardından kupalarıyla tribünleri gezen sarı-lacivertliler tribünlerle birlikte tezahürat yaptılar.
     Anons mikrofonunu eline alan Emre Belözoğlu, tezahüratı başlatan isim olurken, takım arkadaşlarıyla birlikte tribünlerle karşılıklı tezahürat yaptılar.
    
     -TARAFTAR SAHAYA İNDİ, FUTBOLCULAR EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI-
    
     Futbolcular saha içinde kupayla tur atarken binlerce taraftar sahaya girince, ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan futbolcular soyunma odasına gittiler.
     Sahaya girmek için çok sayıda taraftarın girişimini engelleyen özel güvenlik elemanları, ilerleyen dakikalarda bir anda yüklenen binlerce taraftara engel olamadı.
     Özellikle platformun olduğu bölümde yoğunlaşan taraftarlar sahanın her yerini kaplarken, Niang ve Dia taraftarların arasında kalarak zor anlar yaşadı.
     Bir taraftar, iki futbolcunun önünde yer alarak üzerlerine gelmeye çalışan taraftarları püskürtmeye çalışırken, Niang'ın da içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için taraftarlara tepki gösterdiği görüldü.
     Bu arada Dia'nın taraftarların arasında boğuşurken kucağında korumaya çalıştığı kız çocuğu da dikkat çekti.
     Stadın ışıkları söndürülürken, hoparlörlerden yapılan anonslara rağmen taraftarlar sahadan çıkmamakta direndi. Güvenlik elemanları daha sonra sahayı boşaltırken, taraftarların yarattığı izdihamın ardından kutlamalar sona erdi.
     Taraftarlar, kutlamalara stat dışında da devam ettiler.
    
     -HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ GECEYE RENK KATTI-
    
     Kutlamalarda gerçekleştirilen havai fişek gösterileri geceye ayrı bir renk kattı.
     Özel ışıklandırmalarla aydınlatılan stadyumda gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ilgiyle izlenirken, farklı renklerle aydınlanan statta oluşan manzara, tribünleri dolduran binlerce taraftara keyif verdi.
    
     -18 ŞAMPİYONLUĞA 18 FLAMA-
    
     Kupa töreni öncesi etkinliklerde sahaya Fenerbahçe'nin Birinci Lig'de kazandığı 18 şampiyonluğu simgeleyen 18 flama getirildi.
     Sarı-lacivertli ekibin lig tarihinde şampiyon olduğu her sezonun tarihlerinin yazıldığı flamalar gençlerin elinde tek tek yapılan anonslarla sahneye çağrıldı.
    
     -KADIKÖY'DE KUPA ŞOV-
    
     Futbol takımına, Spor Toto Süper Lig'de kazandığı şampiyonluk kupasının verileceği kutlama organizasyonu, adeta bütün branşlarda sezonun kutlamasını içeren bir etkinlik oldu.
     Sarı-lacivertli kulübün futbol dışında mücadele verdiği diğer branşlardaki sporcuları, bu sezon kazandıkları kupalarla birlikte statta tur attı.
    
     -AZİZ YILDIRIM'A SEVGİ SELİ-
    
     Kutlamalar sırasında Fenerbahçe'nin Sivas'ta elde ettiği şampiyonluğun ardından yaşananlar dev ekranlardan taraftarlara izletilirken, bir ara ekrana uçaktan inerken görüntüsüyle yansıyan kulüp başkanı Aziz Yıldırım için büyük bir alkış koptu.
     Başkan Yıldırım'ı alkışlayan taraftarlar daha sonra hep bir ağızdan ''Büyük başkan'' şeklinde tezahürat yaptı.



(Foto: www.fenerbahce.org - Sporx)