Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatları Yargıtay'a altı sayfalık bir ek dilekçe verdiler. Yıldırım'ın avukatları dilekçelerinde, "Büyük rüşvet" soruşturmasının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklamalarından alıntı yaparak, bu açıklamalar ışığında Şike dosyasının temyiz incelemesinin yapılmasını istediler. Avukatlar Yargıtay'a, "Biz de Şike Davası kurgu demiştik. Tapelerde ekleme iddiasında bulunmuştuk. Mahkeme hiçbirini dikkate almadı. Hukuka ve usule aykırı soruşturma yapıldı. Adil yargılanma hakık ihlal edildi. Mahkumiyetleri bozun" talebinde bulundular.

EK TEMYİZ DİLEKÇESİ

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Şike Davası'nda verdiği kararı tebligat eksikliğini nedeniyle mahkemeye göndermişti. Mahkemenin usul eksikliğini tamamlayarak gönderdiği futbolda şike davasına ilişkin dosyayı, ikinci kez Yargıtay 5. Ceza'nın önüne geldi. Bu arada Dairenin başkanı da değişti.  Dairenin temyiz kararı beklenirken,  Yıldırım'ın avukatlarından sürpriz bir ek dilekçe hamlesi geldi. .

ERDOĞAN VE GÜLER'İN AÇIKLAMALARINA DAYANDILAR

Yıldırım'ın avukatları dilekçelerinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen Cumartesi günü Ordu'da kullandığı "Devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz" ifadeleri ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm" sözlerinden alıntı yaptılar. Avukatlar, Yargıtay'dan üç nokta halinde şu taleplerde bulundular:

1-Son yolsuzluk soruşturmasında adı geçen müdürler Şike soruşturmasında da görev yaptılar. Biz başından beri Şike Davası'nın kurgu olduğunu savunduk. Ancak mahkeme bu iddialarımızı kabul etmedi.

2-Müvekkilimiz Aziz Yıldırım'ın telefon tapelerine de ekleme yapıldı. Tapelerin tümü müvekkilimize ait değildir. Ses kayıtlarıyla yazılı dökümlerinin kıyaslanmasını talep ettik.  Ancak mahkeme bu iddia ve taleplerimizin hiçbirini dikkate bile almadı ve hepsini reddetti. Soruşturma aşamasında birçok işlem hukuka ve usule aykırı yapıldı. Son gelişmeler iddialarımızla örtüşüyor.

3-Sayın Yargıtay Başkanı Şike Davası'na ilişkin yılbaşından önce çıkacağı şeklinde bir açıklama yaptı. Bu da dosyaya müdahale olduğunun bir işaretidir. Adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir.