"Futbolda Şike" davasının tutuklu sanıklarından 6'sının tahliyesine karar verildi.
Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen aranın ardından alınan ara kararlar açıklandı.

Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet'in, atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile tutuklu olarak geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın, mevcut delil durumu, suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, tanıkların henüz dinlenmemiş olması, delillerin henüz tam olarak toplanamaması ve delilleri karartma ihtimalinin bulunmasını göz önüne alarak, bu hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve eski TFF Başkanı Mahmut Özgener'in de aralarında bulunduğu 21 kişinin, bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

Heyet, duruşmanın 30 Nisan ile 3 ve 4 Mayıs 2012 tarihlerinde sürdürülmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Tahliyelerin ardından söz konusu davada tutuklu yargılanan sanık sayısı 10'a düştü.

Bu arada, tahliye kararını öğrenen bazı sanık yakınları sevinç gözyaşları döktü. Tahliye kararı çıkmayan bazı sanık yakınları ise fenalık geçirdi.

Ortalık karıştı

Bu arada Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için tahliye kararı bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının beklentileri gerçekleşmeyince Çağlayan'daki adliye önünde olaylar çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftar topluluğunun sayısı özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak alanda uzun bir süre bekleyen taraftarlar, tutuklu bulunan başkan Yıldırım'ın yanı sıra kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı beklediler.

Çevik kuvvet ekipleri, çıkabilecek olaylara karşı gün boyunca adliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önündeki alanda bekleyen taraftarlar dağılmaya başlarken, bazı taraftarlar çevik kuvvet ekiplerinin üzerlerine şişe, meşale, patlayıcı madde ve taş atmaya başladı. 

8 polis yaralandı

Çevik Kuvvet müdahale etti. Polis ile taraftarlar arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Atılan taşlar ve yabancı maddeler nedeniyle aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Avcı'nın da bulunduğu 8 polis yaralandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi. 



Cnn Türk